Remedii naturiste pentru mamici epuizate

/ / Modificat: 2011-11-28
Remedii naturiste pentru mamici epuizate

Ritmul alert in care iti petreci fiecare zi, de la ingrijirea membrilor familiei pana la responsabilitatile infinite care iti apasa greu pe umeri, nu este deloc de mirare ca te simti mereu obosita. Iata cateva remedii naturiste pentru mamici epuizate, care sa te ajute sa iti recapeti vigoarea si pofta de viata atunci cand simti ca nu mai ai nici macar un strop de energie.

Ginsengul siberian

Acest remediu foarte eficient in combaterea simptomelor surmenajului fizic si produce efecte benefice pe termen lung pentru majoritatea persoanelor. Dovezile stiintifice arata ca ginsengul siberian imbunatateste performanta fizica si mentala si reduce incidenta bolilor comune, precum infectiile virale.

Doza zilnica recomandata este de 400-500 mg capsule, sau 10 picaturi de tinctura, administrate de 3 ori pe zi.

Ginsengul chinezesc

Ginsengul chinezesc are proprietati asemanatoare cu cele ale plantei siberiene si detine un istoric venerabil in medicina tradionala a poporului asiatic. Pentru ca efectul sau poate fi prea puternic sau prea stimulativ, folosirea pe termen lung nu este recomandata de specialisti.

Dozajul clasic este de 500-600 mg capsule zilnic sau 100 mg de produs standardizat administrat de doua ori pe zi. Atentie, nu il folosi in timpul sarcinii sau daca ai tensiunea arteriala crescuta.

Lemnul dulce

Lemnul dulce este o planta tonica, cu proprietati antiinflamatorii si antivirale. Adauga un gust placut ceaiului din plante si poate fi consumat si sub forma de tinctura. 1-3 cani te ceai din lemn dulce baute in fiecare zi iti pot maximiza tonusul fizic. La fel, o jumatate de lingurita de tinctura administrata de 3 ori pe zi functioneaza minunat impotriva extenuarii.

Schisandra

Schisandra este o planta exotica cu un numar impresionant de recomandari in medicina chineza, care ajuta la energizarea organismului si la intarirea tesuturilor. Acest remediu are efect calmant, imbunatateste calitatea somnului si a memoriei. Trei cani de ceai din schisandra consumate zilnic pot face minuni.

Orice alte alimente tonice, precum ghimbirul, scortisoara, cardamomul, ardeiul iute, mustarul si hreanul ajuta la accelerarea circulatiei sanguine. Atunci cand te simti epuizata, corpul tau este rece si tensionat. Toate aceste plante inhiba simptomele fizice ale oboselii cronice si te ajuta sa faci fata cu brio provocarilor cotidiene.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oboseala mamici

Articole recomandate

Citeste si despre