Energie naturala pentru mamici obosite si stresate

/ / Modificat: 2013-10-14
Energie naturala pentru mamici obosite si stresate

Somnolenta este o stare ce defineste multe mamici care trebuie sa impace cresterea copilului cu profesia, ingrijirea casei, cumparaturile si alte sarcini zilnice. Cafeaua a devenit pentru tine ca apa? Nu iti pune in pericol sanatatea consumand cafea fara masura! Apeleaza la metode 100% naturale de trezire din starea de somnolenta!

O plimbare de 10 minute!

Se pare ca o scurta plimbare de numai 10 minute bate ca nivel de energie chiar si un mic baton energizant. O astfel de promenada scurta iti ofera combustibilul necesar pentru a face fata la cel putin 2 ore de efort.

Atipirea de dupa amiaza!

Micile motaieli de la pranz sunt extrem de revigorante si te incarca cu energie! Acestea trebuie sa fie scurte, cam de 25 de minute maxim.

Retine 2 lucruri importante vizavi de somnul din timpul zilei: nu il programa seara si niciodata mai mult de o data pe zi.

Ofera ochilor o pauza din cand in cand!

Este cel mai bun truc pentru a evita oboseala si instalarea starii de somnolenta. Fixarea privirii pe termen lung intr-un punct fix, cum este calculatorul, tensioneaza ochii si favorizeaza oboseala si senzatia de adormire. Fa pauze frecvente in care sa te uiti in alta parte chiar si pentru cateva secunde pentru a relaxa un pic ochii.

Consuma alimente care te revigoreaza!

Desi cafeina si ciocolata sunt cunoscute pentru efectul lor revigorant, ele nu sunt cele mai sanatoase alegeri. Iata alte optiuni energice:

  • unt de arahide cu biscuti din cereale integrale sau tulpini de telina;

  • iaurt cu o mana de fructe sau de nuci;

  • morcovi cu crema de branza.

Aprinde luminile!

Nu sta intr-o incapere intunecata! Aceasta amplifica senzatia de letargie si atrage somnul! Aprinde luminile din incaparile prin care treci sau petreci timp. Specialistii sustin ca expunerea la lumina indeparteaza oboseala si incurajeaza miscarea fizica.

Respira adanc!

Atunci cand respiri adanc nivelul de oxigen din corp creste. Rata batailor inimii scade, tensiunea arteriala scade, se imbunatateste circulatia sangelui si se favorizeaza performantele mentale si nivelul de energie.

Pentru a respira corect trebuie sa o faci din abdomen, nu din piept. Este un exercitiu practic pentru ca se poate face oriunde.

Bea apa pentru a preveni oboseala!

Deshidratarea accentueaza si mai mult oboseala si senzatia de somn, de aceea este esential sa bei suficienta apa pe timpul zilei!

Petrece cel putin 30 de minute in aer liber!

Se pare ca aerul si lumina zilei au un efect revigorant extrem de puternic. Acestea revitalizeaza toate simturile!

Fa miscare fizica in fiecare zi!

Daca faci cel putin 30 de minute de miscare fizica pe zi, nu vei mai avea probleme nici cu oboseala, nici cu somnolenta. Cel putin asa ne asigura medicii! In ciuda faptului ca sportul presupune un consum de energie, acesta o si furnizeaza la randul lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamici energie dimineata Somnolenta mamici

Articole recomandate

Citeste si despre