Crampe menstruale neobisnuite – 6 semne care ar trebui sa te trimita la medic

/ / Modificat: 2023-07-29
Crampe menstruale neobisnuite – 6 semne care ar trebui sa te trimita la medic

Daca nu te-ai plans niciodata de crampe menstruale atunci este o raritate printre femeile de pretutindeni pentru ca acesta este unul din subiectele cele mai des discutate in special de tinere. Indiferent cat de discutate ar fi crampele menstruale, cumva, tot nu stii ce este considerat a fi normal si ce nu, si s-ar putea sa crezi ca menstrele dureroase sunt regula.

Disconfortul din timpul menstruatiei nu este ceva neobisnuit, mai ales atunci cand este vorba de femeile mai tinere si aproximativ jumatate dintre femei sufera de dureri pelviene in timpul ciclului, insa crampele menstruale severe nu sunt ceva normal si pot semnala o problema care iti poate afecta fertilitatea.

6 semne care ar trebui sa te trimita la medic

Iata sase semne pentru a-ti da seama daca crampele tale menstruale sunt neobisnuite si a merge la medic pentru o consultatie, daca este cazul:

Crampele menstruale te impiedica sa duci o viata normala

Daca durerile menstruale sunt atat de severe incat trebuie sa te invoiesti de la serviciu in fiecare luna, ar trebui sa iti consulti medicul; studiile sustin ca intre 5 si 20 de procente dintre femei sufera de astfel de crampe menstruale severe care le afecteaza viata de zi cu zi, asa ca desi nu este o situatie rara, nu este nici o situatie normala.

Daca durerea este insuportabila si simti ca ar trebui sa mergi la spital, atunci fa asta pentru ca o astfel de durere nu reprezinta crampe menstruale, ci ar putea indica o problema mai serioasa.

Medicatia disponibila fara reteta nu iti este de folos

Ibuprofenul este prietenul de nadejde al celor ce sufera de crampe menstruale, insa daca nu are niciun efect pentru tine, atunci crampele tale menstruale nu sunt ceva normal si ar trebui sa consulti un medic specialist. Daca dozajul recomandat de ibuprofen nu iti alina durerile, atunci nu lua o doza mai mare decat cea indicata, pentru ca ar putea sa iti faca mai mult rau decat bine.

Ai dureri pelviene si cand nu esti la menstruatie

Disconfortul pelvian inainte si in timpul menstruatiei este normal, la fel ca si sensibilitatea in perioada ovulatiei, insa daca ai dureri pelviene si atunci cand nu ai menstruatie, acest lucru ar putea semnala o problema de sanatate.

De asemenea, un alt semn ca nu ai crampe menstruale normale este si durerea in timpul contactului sexual, deoarece unele din cauzele durerilor din timpul sexului sunt responsabile si pentru crampele menstruale neobisnuit de severe.

Crampele menstruale dureaza mai mult de doua sau trei zile

Este normal ca sangerarea din timpul menstruatiei sa tina intre doua si sapte zile, insa nu este normal ca pe toata aceasta perioada sa suferi si de crampe menstruale; doua sau trei zile de crampe menstruale sunt normale, insa nu ar trebui sa persiste si dupa ce ai terminat menstruatia.

Esti ingrijorata ca nu ai crampe menstruale normale

Daca esti ingrijorata ca nu ai crampe menstruale normale, atunci ar trebui sa consulti un medic pentru ca ingrijorarea ta ar putea fi justificata; unele dintre cauzele crampelor dureroase, asa cum este endometrioza, necesita ani pentru a fi diagnosticate, asa ca nu ezita sa ii spui medicului tau ce te ingrijoreaza.

Ai si alte simptome

Poate ca nu stii exact daca crampele tale menstruale sunt normale sau nu, dar ai si alte simptome care te ingrijoreaza, cum ar fi:

  • Menstre abundente
  • Sangerari intre perioadele de menstruatie
  • Ciclu neregulat
  • Dureri in timpul contactului sexual
  • Dureri pelviene cand nu te afli in perioada menstruatiei
  • Crampe insotite de greata sau diaree

Crampele menstruale extreme de dureroase pot fi cauzate de mai multe afectiuni, printre care endometrioza, fibroame, chisturi ovariene sau stenoze cervicale, asa ca nu ezita sa ceri parerea unui medic sau a mai multora, pentru a fi diagnosticata corect daca este nevoie si a beneficia de tratamentul adecvat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crampe menstruale Menstruatia Dureri menstruale

Articole recomandate

Citeste si despre