Dureri pe care sa nu le ignori

/ / Modificat: 2017-06-27
Dureri pe care sa nu le ignori

Pe masura ce inaintezi in varsta, durerile devin din ce in ce mai persistente si o parte integranta a vietii tale. Unele dureri pot fi insa atat de frecvente incat sunt ignorate cu usurinta. Exista insa cateva dureri pe care nu trebuie sa le ignori niciodata! Multe dintre ele sunt semnale ale unor probleme grave de sanatate, iar depistarea acestora la timp iti poate salva viata!

Dureri in piept

Dintre toate tipurile de dureri pe care o persoana le poate experimenta, durerile in piept sunt cele mai ingrijoratoare. Printre simptomele care au nevoie de atentie imediata sunt durerile care radiaza din maxilare si brate, senzatia ca o mare greutate apasa pieptul, dificultatile de respiratie si vederea incetosata. In astfel de situatii este bine sa mergi de urgenta la spital.

Daca insa aceste dureri apar in urma unor activitati fizice intense, iar zona devine dureroasa la atingere, acest fenomen poate avea o cauza musculo-scheletala, care nu necesita interventie de urgenta.

Dureri abdominale severe

Chiar daca multe persoane se confrunta adesea cu simptome precum greata, diareea, voma sau arsurile stomacale, in special dupa o masa copiosa, durerile abdominale severe nu trebuie niciodata ignorate.

Acest tip de durere este adesea asociat cu probleme severe, precum apendicita, pietre la vezica biliara sau pancreatita. Aceste dureri necesita tratament de specialitate imediat. In unele cazuri, durerile abdominale acute sunt si semnul unei intoxicatii sau otraviri.

Dureri la urinare

Daca te confrunti cu dureri severe la urinare este cazul sa discuti cu un medic sau un farmacist. Iar daca simptomele durerilor includ si sangerare, febra sau dureri de spate trebuie sa mergi de urgenta la spital.

Aceste simptome sunt asociate cu infectiile urinare, care sunt mult mai frecvente in randul fameilor decat al barbatilor. Alte cauze ale acestor dureri pot fi si pietrele la rinichi sau vezica urinara.

Dureri de spate

Durerile de spate sunt unele dintre cele mai comune probleme cu care se confrunta majoritatea persoanelor, in special pe masura ce inainteaza in varsta. Medicii recomanda insa controale regulate, in special daca aceste dureri sunt moderate spre severe sau daca persista mai mult de doua saptamani.

De asemenea, este bine sa mergi la control daca durerile de spate sunt asociate cu alte simptome precum ameteala, slabiciunea fizica sau durerile de picioare.  

Dureri de cap severe

Atunci cand vine vorba de probleme comune de sanatate, durerile de cap se afla pe primul loc in clasament. Insa atunci cand aceste dureri sunt severe pot anunta probleme grave de sanatate, care nu trebuie ignorate.

Durerile de cap care devin din ce in ce mai frecvente si mai intense si nu au legatura cu activitatile fizice sau mentale stresante trebuie controlate imediat. Aceste dureri pot fi cauzate de tumori sau hemoragii cerebrale, astfel ca tratamentul de specialitate este vital.  

Dureri de picioare

Chiar si cele mai placute activitati, precum dansul sau plimbatul prin parc, pot duce la dureri ale picioarelor. Insa atunci cand aceste dureri apar spontan, sunt ascutite si severe, pot anunta probleme de sanatate serioase.

Atunci cand sunt insotite si de inflamatii, aceste dureri sunt semnul unor cheaguri de sange, ceea ce reprezinta o problema serioasa. De asemenea, durerile de picior sunt asociate si cu sciatica, o problema serioasa a spatelui.  

Dureri de gambe

Tromboza este o afectiune severa care afecteaza milioane de persoane din lumea intreaga si se manifesta prin cheaguri de sange la nivelul vaselor de sange din gambe. Aceasta afectiune se manifesta adesea prin dureri si este foarte severa, putand pune viata in pericol.

Uneori, durerile sunt insotite si de inflamatii la nivelul gambei. De asemenea, daca te confrunti si cu furnicaturi de-a lungul picioarelor, care iradiaza si in brate, este cazul sa mergi de urgenta la spital sau la medicul de familie. Cancerul, obezitatea, sarcina sau varsta inaintata sunt printre principalii factori de risc ai acestor dureri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate Dureri Simptome Afectiuni Migrene Dureri spate Dureri crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre