8 alimente benefice cand esti la menstruatie

/ / Modificat: 2017-04-03
8 alimente benefice cand esti la menstruatie

Menstruatia este perioada lunii care atrage dupa ea o multime de simptome ce iti dau intreaga viata peste cap: balonare, greata, crampe, oboseala, tristete etc. Primul impuls, cand vine vorba de mancare, este acela de te infige in casoleta cu inghetata din congelator si de a manca o tona de ciocolata pentru a-ti ridica moralul. Iata totusi cateva alimente esentiale care-ti pot fi de ajutor pentru a trece mai usor peste cele cateva zile de chin!

1. Apa

Este intr-adevar fara niciun gust si nu prea e tentanta, insa femeile uita ca in perioada menstruatiei pierd foarte multe lichide si au nevoie de hidratare intensa. Si niciun suc acidulat sau alta bautura cu zahar sau alte substante nu o face la fel de bine ca apa simpla.

2. Legume cu frunze verzi

Legumele verzi cu frunze (salata verde, varza, spanacul, stevia etc.) sunt bogate in fier, un mineral esential in aceasta perioada. Asadar, mananca salate sau preparate cu astfel de legume dar nu exagera, pentru ca exista riscul balonarii, aceste legume avand si acest efect.

3. Peste

Somonul si tonul sunt doua tipuri de peste care sunt bogate in omega 3 si in alti acizi grasi esentiali functionarii optime a organismului. Acestia relaxeaza musculatura corpului si ajuta astfel la combaterea crampelor din aceasta perioada.

4. Banane

Una dintre sursele principale de postasiu din toate alimentele, banana este bogata si in vitamina B6 si altele care ajuta la reglarea glucozei din sange si la a-ti induce o stare de buadispozitie, de care duci cam lipsa in aceasta perioada a lunii.  Ele ajuta la reglarea tranzitului intestinal, ceea ce este esential, avand in vedere ca majoritatea femeilor se confrunta cu diaree in perioada menstruatiei.

5 . Carne rosie

Desi nu este recomandata de majoritatea anutritionistilor, carnea rosie este o sursa pretioasa de fier, de care putina lume stie. Si cum nivelul tau de fier scade in aceasta perioada, atunci nu strica sa ai la-ndemana o astfel de resursa.

6. Ciocolata

Desi contine cafeina si zahar din plin, ea este totusi o sursa excelenta de magneziu, un mineral de care duci lipsa in aceasta perioada, pentru ca este eliminat prin hemoragia menstruala. Evident ca nu trebuie sa exagerezi in a o consuma, insa daca mananci cate o bucatica si daca mai este si neagra (contine peste 70% cacao) cu atat mai bine.

7. Nuci si seminte

lunele, nucile si semintele sunt izvoare de sanatate. Ele sunt unele dintre alimentele cele mai bogate in minerale si vitamine variate, dar si in acizi grasi esentiali. Ajuta la restabilirea nutritiva a organismului si iti da forta sa combati oboseala si depresia care te pasc in aceasta perioada. Totusi, ai grija sa nu alegi variante ambalate care contin multa sare, deoarece favorizeaza retentia de apa.

8. Fructe

Cand esti la menstruatie resimti acut pofta de dulce. Nu ii poti face fata, orice ar! Incearca sa gasesti insa ca alternativa la ele fructele. Acestea contin zaharuri naturale care nu au efecte adverse asemenea celor industriale, insa iti calmeaza pofta.  Alege prune, fructe de padure, pepene si alte fructe bogate in fibre.

Sursa foto: health.am

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Menstruatia Alimentatie mame

Articole recomandate

Citeste si despre