6 tratamente cu uleiuri esentiale pentru raceala si gripa

/ / Modificat: 2013-10-08
6 tratamente cu uleiuri esentiale pentru raceala si gripa

Ofera o sansa tratamentelor naturiste si combate gripa si raceala cu unele dintre cele mai vechi medicamente din lume: uleiurile esentiale. Extractul de ulei din plante, flori, frunze sau seminte contine molecule care distrug virusii si te ajuta sa fii in forma indiferent de anotimp.


In plus, aceste produse naturale sunt unice, iar asta inseamna ca bacteriile si virusii nu dezvolta rezistenta la ele. Iata 6 tratamente cu uleiuri esentiale pentru raceala si gripa.

Prevenire

Uleiurile esentiale se folosesc cu succes si in preventia racelii sau gripei. Poti sa picuri intre 5 si 8 picaturi de ulei intr-o lampa (un mic bol cu apa) care arde deasupra unei lumanari rotunde. Caldura ajuta la evaporarea moleculelor de ulei esential si astfel, prin inhalare, te vor proteja tinand la distanta bacteriile si virusii. Cele mai potrivite uleiuri esentiale penru astfel de operatiune sunt cele de lavanda, eucalipt, camfor, rozmarin sau mandarin.

Pentru gat inflamat

Daca ai gatul inflamat poti sa prepari o mixtura din portocala, cuisoare, scortisoara, eucalipt si ulei esential de rozmarin.

O alta solutie pentru durerea in gat este sa amesteci doua linguri de miere cu o cana de apa incalzita si cateva picaturi din ulei esential de lamaie. Amesteca bine si savureaza-o ca o bautura ce te va calma.

Tot pentru gatul inflamat poti face o gargara cu ajutorul unei alte solutii preparate chiar de tine. Ai nevoie de jumatate de pahar de apa calduta, in care sa adaugi maxim doua picaturi de ulei esential din oricare aceste plante: eucalipt, arbore de ceai, salvie, usturoi sau ghimbir.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raceala Gripa

Articole recomandate

Citeste si despre