10 semne care anunta intrarea la menopauza

| | Modificat: 2017-06-16 17:11:23

Menopauza este sfarsitul ciclului menstrual al unei femei si al fertilitatii. Se intampla atunci cand ovarele nu mai produc estrogen si progesteron, doi hormoni necesari pentru fertilitate si cand menstruatiile au incetat de 1 an. Menopauza se intampla in mod natural cu varsta, dar poate provoca, de asemenea, interventii chirurgicale, tratarea unei boli sau o boala. In aceste cazuri se numeste menopauza indusa sau chirurgicala sau insuficienta ovariana prematura. Dr. Silviu Istoc ne spune care sunt primele 10 semne care indica instalarea menopauzei. Dr. Silviu Istoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Mai multe detalii puteti citi pe www.dristoc.ro si pe pagina de Facebook facebook.com/DrSilviuIstoc.

Bufeuri

Bufeurile rezulta din reactia organismului la o scadere a aportului de estrogen, care apare in mod natural, cand femeile se apropie de menopauza. Nu toate femeile sufera de bufeuri, dar mai mult de jumatate au aceste simptome. Pentru unele femei, productia de estrogen scade treptat, producand mai putine bufeuri. Dar pentru altele, ovarele opresc productia de estrogen mai brusc.

1 din 10 >

Taguri Menopauza Semne menopauza Menopauza femei

Citeste si despre

Articole recomandate

Regaseste-ți calmul natural! Distonoplant - Formula antistres.
Regaseste-ți calmul natural! Distonoplant - Formula antistres.

Produs natural 100%. Calmeaza starile anxioase, depresive. Rezultate de la primele administrari.

Algoplant, rapid si eficient in durerile de cap. 100% natural.
Algoplant, rapid si eficient in durerile de cap. 100% natural.

Recomandat persoanelor cu cefalee si migrene. Dupa prima administrare efectul se instaleaza in maxim o ora.

Regaseste starea de calm in situații de stres.
Regaseste starea de calm in situații de stres.

Ulei Distonoplant de la Fares, formula complexa din 9 uleiuri esențiale obținute din plante medicinale, favorizeaza instalarea starii de relaxare fara a produce somnolența.