10 semne care anunta intrarea la menopauza

Menopauza este sfarsitul ciclului menstrual al unei femei si al fertilitatii. Se intampla atunci cand ovarele nu mai produc estrogen si progesteron, doi hormoni necesari pentru fertilitate si cand menstruatiile au incetat de 1 an. Menopauza se intampla in mod natural cu varsta, dar poate provoca, de asemenea, interventii chirurgicale, tratarea unei boli sau o boala. In aceste cazuri se numeste menopauza indusa sau chirurgicala sau insuficienta ovariana prematura. Dr. Silviu Istoc ne spune care sunt primele 10 semne care indica instalarea menopauzei. Dr. Silviu Istoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Mai multe detalii puteti citi pe www.dristoc.ro si pe pagina de Facebook facebook.com/DrSilviuIstoc.

Bufeuri

Bufeurile rezulta din reactia organismului la o scadere a aportului de estrogen, care apare in mod natural, cand femeile se apropie de menopauza. Nu toate femeile sufera de bufeuri, dar mai mult de jumatate au aceste simptome. Pentru unele femei, productia de estrogen scade treptat, producand mai putine bufeuri. Dar pentru altele, ovarele opresc productia de estrogen mai brusc.

1 din 10 >

Taguri Menopauza Semne menopauza Menopauza femei

Citeste si despre

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul