Cum tratam sforaitul

/ / Modificat: 2011-11-01
Cum tratam sforaitul

Sforaitul este o problema des intalnita, cu o frecventa mai mare in randul barbatilor si al persoanelor supraponderale. In afara de consecintele fiziologice pe care respiratia zgomotoasa le are asupra sanatatii, aceasta se poate transforma intr-un factor de conflict intre parteneri. Iata cum putem sa tratam aceasta tulburare neplacuta, care ne influenteaza in mod negativ viata.

Foarte multe cupluri au ales sa doarma in incaperi diferite din cauza stresului psihologic provocat de sforait. Din fericire, exista anumite masuri recomandate de specialisti prin care poti combate cauzele acestei afectiuni suparatoare.

Scaderea in greutate

Oamenii cu surplus ponderal au tesutul gatului ingrosat, ceea ce favorizeaza in foarte mare masura sforaitul. Eliminarea catorva kilograme, intr-o proportie minima de 10% din totalul masei corporale, va diminua cantitatea depozitelor de grasime din gat. In acest fel, spatiul prin care circula aerul devine mai permisiv, iar sanatatea generala a organismului are numai de castigat.

Pozitia de somn laterala

Sforaitul se produce atunci cand diferite parti ale gurii si ale gatului (bolta palatina, limba, amigdalele, muschii) se ating reciproc si genereaza un sunet vibrant in timpul somnului. Simpla schimbare a pozitiei de somn, de la cea pe spate la cea in lateral, poate preveni acest fenomen. O perna care sa tina capul intr-o pozitie usor ridicata ar fi de asemenea de ajutor.

Foto: fatburnerssupplement.com

Evitarea alcoolului inainte de culcare

Consumul de alcool inainte de culcare determina relaxarea muschilor, ceea ce limiteaza substantial calea de circulatie a aerului. Fumatul conduce si el la sforait, provocand inflamatii si umflari ale gatului.

Plasturele nazal

Plasturele nazal este o metoda de combatere a sforaitului care ofera o decongestionare temporara a cailor respiratorii. Plasturele confera o deschidere suplimentara a narilor, facilitand astfel respiratia. Din pacate, acest "accesoriu" functioneaza doar daca sforaitul provine din nas.

Un alt remediu folositor sunt infuziile cu aburi, care ajuta la hidratarea gatului si la fluidizarea mucusului, doua surse principale de congestie. Fierbe o jumatate de oala de apa si inspira aburii, acoperindu-ti capul cu un prosop.

Alte solutii sunt evitarea meselor copioase inainte de somn (stomacul plin apasa pe muschiul numit diafragma si ingreuneaza respiratia), limitarea consumului de lactate inainte de culcare (favorizeaza productia de mucus) si tratarea alergiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cauze infertilitate Boli cu transmitere sexuala

Articole recomandate

Citeste si despre