Ce inseamna culoarea preferata a copilului tau si ce iti spune despre personalitatea lui?

/ / Modificat: 2020-05-12
Ce inseamna culoarea preferata a copilului tau si ce iti spune despre personalitatea lui?

Care este culoarea preferata a copilului tau? Crezi sau nu, psihologia culorii spune mult mai multe despre noi decat am crede. Si, de asemenea, despre copiii nostri.

Ai incercat vreodata sa ii spui unui copil "nu" cand vrea sa poarte un articol vestimentar special, de o anume culoare? Daca raspunsul era negativ puteai declansa o criza de nervi. Ce inseamna acea culoare care ii place atat de mult micutului tau si ce iti spune despre personalitatea lui?

Psihologia culorilor

In calitate de adulti, putem explica deciziile pe baza a ceea ce stim ca este cel mai bine pentru noi, dar copiii mici traiesc intr-o lume a lor, in care isi creeaza regulile lor.  Acest lucru este valabil si pentru psihologia culorilor.

Vrei sa stii de ce copiii mici se ataseaza atat de mult de anumite culori? Culorile sunt ca mancarea pentru ei. Din perspectiva teoriei culorilor, fiecare micut este atras de culorile de care are nevoie emotional la momentul respectiv. Si nu exista nicio problema daca sunt "fixati" pe anumite culori. Uneori, o anumita culoare face un copil sa se simta bine, deoarece il calmeaza.

Unele culori precum albastru sau albastru deschis pot fi calmante, desi alti copii pot fi mai atrasi de culorile mai calde, cum ar fi rosu sau portocaliu. Totul depinde de nevoile specifice ale celui mic.

Culorile pot fi simbolice

Culorile pot fi simbolice sau reprezentative. De exemplu, inima reprezinta iubirea si este mai mult legata de roz si verde. Prin urmare, o fetita focalizata pe dragoste isi doreste sa poarte la gradinita rochia ei de printesa roz. Apoi, in clasa a treia, cand ii plac unicornii, zanele si obiectele mistice, isi schimba culoarea preferata in violet.

Chiar si adultii isi pot schimba preferintele de culoare de-a lungul vietii. Daca un copil pare sa fie blocat pe o anumita culoare, in timp va prefera altceva.

Ce spune culoarea preferata a copilului tau despre personalitatea lui

Rosu

Copiilor mici le place adesea culoarea rosie, deoarece au vointa puternica. Ei sunt cei care, atunci cand vor ceva trebuie indeplinit chiar in acel moment. Aceasta culoare este preferata si de micutii extrovertiti.

Albastru

Persoanele mai calme si senine tind sa opteze pentru culoarea albastru. Culorile reci ca albastrul oceanului si cerului sunt foarte linistitoare. Copiii carora le place albastrul sunt destul de calmi.

Verde

Cei mai tandri si iubitori copii aleg adesea verde drept culoare preferata. Acesti micuti tind sa caute siguranta si sa fie fideli oamenilor pe care ii iubesc. Ei isi doresc sa aiba prietenii de lunga durata.

Roz

Culoarea roz este, de obicei, pe gustiul copiilor capriciosi si jucausi. Acestia au mai multa imaginatie. Distractia este cel mai important lucru pentru ei. Aceste calitati sunt prezente si la adultii carora le place aceasta culoare.

Violet

Copiii carora le place violetul sunt artisti in devenire! Au tendinta sa gandeasca mereu un pic mai departe, au multa imaginatie si le place sa contribuie cu solutii, ori de cate ori apare orice tip de conflict. Au o anumita sensibilitate pe care ceilalți copii nu o au.

Portocaliu

Copiii care prefera portocaliul tind sa fie prietenosi si sociabili si le place sa se afle in centrul atentiei. Acestora le place sa se distreze si sa se simta bine. 

Galben

Galbenul este culoarea ganditorilor. Copiii carora le place galbenul sunt buni la planificare si strategie. Chiar daca asta inseamna doar sa stie sa-si organizeze jucariile.

Negru

Copiilor mici le poate placea si culoarea neagra. Aceasta culoare sugereaza o personalitate care tinde spre o dispozitie proasta. Desi este si un semn de eleganta, rafinament si sensibilitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Culoare preferata Personalitate

Articole recomandate

Citeste si despre