Produse de ingrijire bio pentru mamici si copii - Melvita

/ / Modificat: 2011-10-31
Produse de ingrijire bio pentru mamici si copii - Melvita

uleiuri_melvita"Biolog si apicultor, iubitor al naturii si al frumusetii, fascinat de intelepciunea si cunostintele populare, am infiintat Melvita in 1983, o marca dedicata vietii si mierii, acel produs extraordinar al florilor aflat la confluenta dintre doua lumi: cea vegetala si cea animala.

Confruntata cu atacurile chimiei industriale si cele ale parazitilor, universul albinelor era deja, in opinia mea, un semnal de alarma asupra fragilitatii crescande a lumii, pentru ca o lume fara albine, ar fi una privata de flori, fructe si frumusete.

In 2007, la 25 de ani de la lansare, Melvita a devenit principala marca de cosmetice organice din Franta. Fara indoiala organice! Pentru ca suntem convinsi ca orientarea catre organic este unul din secretele viitorului planetei.

Pe langa eficacitatea si placerea de a le utiliza, sper ca veti gasi aici autenticitatea, abordarea etica si, in primul rand, pasiunea care ne face atat de diferiti astazi!"

Bernard Chevilliat - Fondatorul Melvita

O poveste autentica

Bernard Chevillat si fratele sau, ambii iubitori ai zonelor naturale salbatice, au ajuns in Ardeche in 1977, dupa finalizarea studiilor in Biologie. Au construit o ferma izolata in inima naturii, cu peste cinci sute de stupi, iar apicultura a devenit activitatea lor principala. Curand li s-a alaturat Nuriel, sotia lui Bernard si in 1983 au infiintat Melvita, dezvoltand prima gama de produse cosmetice bazata pe produsele stupului.

Primul lor produs a fost un sapun hexagonal, care este, in prezent, articolul de referinta. In scurt timp au urmat sampoane, produse pentru baie, lotiuni si creme bazate pe ingrediente naturale, ape florale, uleiuri vegetale si noua companie, care incepuse cu numai 4 angajati, a ajuns treptat la cei peste 250 din prezent. Melvita s-a dezvoltat odata cu inceputurile tendintei catre produsele naturale, organice si a fost una dintre primele companii care a obtinut, in 2002, certificatul pentru produse organice Ecocert.

O marca dedicata produselor ecologice si organice

creme_melvitaAmplasata in inima unei zone naturale, in Ardeche (Franta), Melvita a fost initial o ferma apicola. Foarte bine integrata in mediul natural, unitatea foloseste energia solara pentru a incalzi apa necesara proceselor de fabricatie si beneficiaza de un sistem original de tratare a apei folosite in productie. In 2011, o noua constructie ecologica, cu o suprafata de 16.000 m2, in conformitate cu normele ISO, cu acoperisuri vegetale, sistem de recuperare a apei de ploaie si energie fotovoltaica a dublat dimensiunea si capacitatea vechii fabrici.

Pentru ca folosirea unor altfel de cosmetice si adoptarea unui stil de viata diferit sunt posibile, produsele de ingrijire si infrumusetare Melvita NU contin:

  • Parafina si silicon;

  • PEG sau PPG;

  • Produse etoxilate;

  • Parabeni sau fenoxietanol;

  • Derivati de formaldehida sau cloruri;

  • Parfumuri sintetice sau coloranti.

Carta Melvita

  • Produsele sunt conforme cu standardul de Cosmetica ecologica si biologica Ecocert si cu marcajul Cosmebio.

  • Preferam sa utilizam ingrediente cultivate organic si recoltate responsabil, pentru ca militam impotriva tratarii cu substante chimice si distrugerii naturii.

  • Timp de decenii am protestat contra inutilitatii si cruzimii testelor pe animale.

  • Ne asiguram ca materialele noastre de ambalare sunt reciclabile.

  • Suntem implicati intr-o abordare proactiva care include dezvoltarea durabila si conservarea frumusetii, biodiversitatii si echilibrului mediului.

  • Depunem toate eforturile pentru a promova un parteneriat etic, umanist, echitabil cu producatoriii locali si din zonele defavorizate ale lumii.

  • Placerea, eficacitatea si atractivitatea stau in centrul cerintelor noastre cosmetice.

 melvita

Certificarea ecologica si organica

Carta ecologica si organica, reprezentand un standard pentru profesie, a fost redactata de asociatia interprofesionala Cosmebio si a fost depusa la Ministerul Industriei in aprilie 2003, de catre Ecocert. Aceasta din urma, un organism de certificare aprobat de stat, a ajutat la redactarea sa si a garantat-o de la implementare.

Acest standard extrem de sever exclude cu precadere, toate produsele de origine petrochimica, parafina sau siliconul, produsele etoxilate sau glicolate (PEG etc.) si majoritatea conservantilor sintetici, inclusiv generatorii de formaldehida, parabenii si fenoxietanolul.

Certificarea se aplica si ambalajelor care trebuie sa fie reciclabile, mediului unitatii de productie, managementului deseurilor, metodelor de productie sau sterilizare (iradierea este interzisa) si metodelor de curatare sau intretinerii intregului echipament de ambalare (fara derivati clorurati).

melvita1Ce este certificarea Ecocert?

Logo-ul Ecocert garanteaza ca:

  • cel putin 95% din totalul ingredientelor sunt naturale;

  • cel putin 10% din totalul ingredientelor provin din culturi organice;

  • cel putin 95% din totalul ingredientelor provenite din plante sunt organice.

Ce este Cosmebio?

Marcajul BIO al cartei Cosmebio garanteaza ca produsul de igiena sau frumusete marcat cu aceasta contine cel putin 95% ingrediente naturale, cel putin 10% din formula este pe baza de ingrediente organice si cel putin 95% din ingredientele pe baza de plante sunt organice. Apa nu este inclusa. Algele si sarea marina nu pot fi listate nici ele ca produse organice, desi sunt natural.

Ecocert garanteaza conformitatea formulei cu cadrul de referinta si faptul ca procentele mentionate pe produs au fost validate de organizatia de certificare Ecocert.

Melvita - un raspuns complet de ingrijire

Melvita ofera o gama extrem de variata de produse bio, atractive si eficiente, de la produse pentru ingrijirea zilnica, pana la suplimente alimentare. Pentru intreaga familie!

Ape florale: extrase prin distilarea florilor sau a plantelor, apele florale Melvita sunt bogate in mod natural in substante active.

Uleiuri vegetale si unt de Shea: recomandate pentru ingrijirea fetei si corpului, unturile de Shea si uleiurile vegetale Melvita constituie ingrijirea complementara a cosmeticii naturale autentice.

Apele de toaleta: realizate din alcool natural, garanteaza lipsa oricaror nitro-moscuri sau moscuri policiclice si incanta simturile cu parfumuri delicate si senzuale.

Sapunuri: create pe baza de plante si imbogatite cu Shea, Melvita ofera sapunuri hexagonale traditionale pe baza de miere, alaturi de sapunurile parfumate patrate.

Suplimente alimentare: ajuta la corectarea deficientelor din dieta si confera organismului vitalitate si o stare de bine.

Produsele stupului: profitand de experienta sa in apicultura, Melvita propune si produse autentice: miere, laptisor de matca etc.

Din primavara lui 2009, extinderea internationala Melvita s-a accelerat rapid ( Melvita este deja prezenta in Belgia, Elvetia, Germania, Canada, Coreea, Finlanda, Spania, Grecia, Turcia si Danemarca) si magazinele Melvita se deschid in continuare in intreaga lume. Din octombrie 2011, Melvita este prezenta si in Romania, in farmaciile Sensiblu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Produse cosmetice

Articole recomandate

Citeste si despre