Curele de imunitate de toamna. Ce folosesc adultii si ce le dau copiiilor

/ / Modificat: 2019-09-19
Curele de imunitate de toamna. Ce folosesc adultii si ce le dau copiiilor

Peste 70% din romani observa ca schimbarea anotimpurilor le afecteaza nivelul de energie si chiar starea de sanatate, iar un procent similar considera ca au nevoie de o cura de crestere a imunitatii, arata un sondaj recent al Vegis.ro, magazin online de produse bio si naturiste.

Cei mai multi romani (76%) considera ca si imunitatea copiilor are nevoie de un boost la inceputul toamnei, mai ales cand (re)intra in colectivitate.

Schimbarea de temperatura, de multe ori brusca, stresul crescut, dar si reintrarea copiilor in colectivitate odata cu inceperea noului an scolar sunt factori care afecteaza starea generala de sanatate, considera romanii, potrivit sondajului Vegis.ro. Tocmai de aceea, multi dintre acestia apeleaza la ajutoare pentru a creste imunitatea.

Infografic-Imunitate-Vegis

„Romanii sunt tot mai constienti de rolul important pe care sistemul imunitar il are pentru starea generala de sanatate si de faptul ca acesta asigura capacitatea organismului de a se proteja si de a lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si toxinelor. O cura de imunitate se traduce mai mult intr-o cura de preventie, de sustinere a organismului, pentru ca acesta sa reziste si sa fie pregatit pentru schimbarile dintre anotimpuri, a precizat Mihai Bucuroiu, director general si fondator Vegis.ro.

Toamna, sezonul bolilor

55% dintre adulti considera ca toamna se imbolnavesc mai usor decat in restul anului, iar aproape doua treimi dintre respondenti aleg sa urmeze cure de sustinere a imunitatii la schimbarea anotimpurilor. In privinta imunitatii copiilor, doar 4,6% considera ca nu este nevoie ca acestia sa consume produse speciale, in timp ce aproape un sfert dintre parinti au precizat ca folosesc produse care cresc imunitatea copiilor pe parcursul intregului an.

„Am observat in ultimii ani ca perioada de dinaintea inceperii scolii este marcata de cresteri ale vanzarilor de produse apicole si formule complexe de vitamine – peste 20% pe segmentul produselor care ajuta la mentinerea sanatatii in general si indeosebi la cresterea imunitatii. O tendinta evidenta este pe zona produselor care pot fi administrate copiilor, cum ar fi mierea de Manuka si siropurile bogate in vitamina C, unde cresterile merg spre 35%. De altfel, sondajul ne-a aratat ca doua treimi dintre cei care au facut macar o data o cura de imunitate au procedat la fel si in cazul copiilor”, a mai adaugat Mihai Bucuroiu.

Vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar si combinatiile de vitamine sunt preferate de adulti in curele de crestere a imunitatii, in timp ce pentru copii cei mai multi aleg complexurile de vitamine (61%) si produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).

Totodata, cei care au raspuns intrebarilor Vegis.ro considera ca imunitatea este strans legata si de alti factori, prin urmare, pentru a evita episoadele imbolnavire, au grija la alimentatie (53%), la orele de somn (28%) si lucreaza la reducerea nivelului de stres (20%).

„La inceputul acestui an, am realizat un sondaj similar care ne-a aratat ca 80% dintre romani si-au propus pentru 2019 sa traiasca mai sanatos, sa reduca atat consumul de alimente care afecteaza starea de sanatate – de exemplu, cele procesate sau cu un continut ridicat de zahar -, cat si factorii de stres. Ne bucuram sa vedem ca se tin de acest plan si ca lucreaza activ la a avea un stil de viata mai sanatos, a declarat Mihai Bucuroiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunitate

Articole recomandate

Citeste si despre