Cum pot preveni mousse-urile si sucurile 100% obezitatea infantila?

/ / Modificat: 2015-10-22
Cum pot preveni mousse-urile si sucurile 100% obezitatea infantila?

53,5% dintre mamele din Romania confirma faptul ca familiile lor nu consuma suficiente fructe si legume pe parcursul unei zile . Dieta zilnica fara fructe si legume este principala cauza aobezitatii. Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 42 de milioane de copii cu varste sub 5 ani sunt supraponderali sau obezi.

In Romania, 40% dintre copii au probleme cu greutatea, in timp ce obezitatea este considerata un factor de risc pentru 3 din 4 boli

Pe langa obiceiurile alimentare nesanatoase si activitatea fizica scazuta, una din cele mai comune cauze ale obezitatii este consumul redus de fructe si legume de catre copii. 

Mousse_suc _vitamine_istete

Fructele si legumele sunt o sursa de vitamine si minerale care contribuie la reglarea functiilor organismului, motiv pentru care fiecare masa ar trebui sa contina fructe si legume in diferite forme, inclusiv sucuri 100% si mousse-uri. 

Aceste produse sunt elemente importante ale unei diete echilibrate, fie ca sunt incluse la masa, fie ca sunt consumate drept gustari pe parcursul zilei.

Copiii care mananca mese bine echilibrate sunt mai energici si mai fericiti. Sucurile 100% si mousse-urile care contin vitamine istete pot fi completari convenabile pentru un mic dejun sau o masa de pranz pentru un copil.

Cand alegem sucuri si mousse-uri 100%, putem fi siguri ca nu contin aditivi artificiali, zahar, sirop sau alti indulcitori, conservanti, coloranti sau ingrediente care imbunatatesc aroma, culoarea sau consistenta.

De exemplu, mousse-urile pot fi consumate mai usor decat fructele sau legumele intregi: sunt ambalate intr-un pachet smart care poate fi luat de fiecare copil peste tot (in parc, la scoala sau in excursii), cantitatea este ideala pentru o portie de vitamine si sunt pe deplin produse naturale. 

Mousse

De aceea, mousse-urile si sucurile 100% reprezinta alternativa perfecta pentru gustarile nesanatoase.

Familia este principalul model si o sursa de informatie pentru fiecare copil, mai ales in dezvoltarea obiceiurilor alimentare corespunzatoare. Daca parintii incurajeaza copiii si le ofera un exemplu bun, cei mici au mai multe sanse sa consume gustari sanatoase care ii va proteja de obezitate.

Campania "Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete" este finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de KUPS.

Mai multe informatii despre campanie sunt disponibile pe www.sucsimousse.eu si pe pagina de Facebook Traieste SMART.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre