Cinci simptome mai putin cunoscute ale cancerului de san. Nu trebuie sa apara neaparat un nodul

/ / Modificat: 2023-12-09
Cinci simptome mai putin cunoscute ale cancerului de san. Nu trebuie sa apara neaparat un nodul

Descoperirea unui nodul la san a devenit semnul de baza al cancerului, dar este important sa fii atenta si la celelalte semne care iti recomanda o programare urgenta la medic.

Majoritatea oamenilor stiu ca descoperirea unui nodul la san ar putea fi un semn de avertizare a cancerului de san, dar mai putine femei sunt familiarizate cu alte semne ale bolii.

Acest lucru este ingrijorator, avand in vedere ca majoritatea cancerelor de san nu se prezinta cu un nodul care poate fi detectat prin atingere, iar daca se intampla, acest lucru sugereaza adesea un cancer cu crestere rapida sau in stadiu avansat, care este mai rezistent la tratament.

Pentru a fi atenta la semnele potentiale ale cancerului de san, trebuie sa fii familiarizata cu aspectul si senzatia obisnuita a sanilor. 

Dr. Ashley Pariser, oncolog medical in domeniul sanilor, a comentat ca, desi mamografiile sunt "apararea nr. 1 in detectarea si tratarea cancerului de san in cele mai timpurii si mai tratabile stadii", a fi constienta de aspectul si senzatia propriului tesut mamar permite evaluarea rapida a schimbarilor subtile, ceea ce imbunatateste probabilitatea de detectare timpurie.

"Multe modificari ale sanilor sunt rezultatul imbatranirii si al nasterii; cu toate acestea, cancerul de san se poate prezenta in mai multe moduri", a declarat Pariser. "Este important ca oamenii sa se simta in siguranta pentru a aborda aceste preocupari in timp util cu medicul lor. Am facut mari progrese in depistarea cancerelor de san in stadii mult mai timpurii si mai usor de tratat.

Simptomele mai putin cunoscute ale cancerului de san includ

  • mamelon retras, inversat sau indreptat in jos
  • incretirea sanilor
  • Pierderea sensibilitatii la o parte a sanului
  • Ingrosarea pielii din jurul sanului
  • Scurgere a mamelonului - inclusiv scurgeri clare, sangeroase si/sau laptoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prevenire cancer san Simptome

Articole recomandate

Citeste si despre