Atentie de unde cumparati dispozitive medicale Kosmodisk

/ / Modificat: 2011-11-28
Atentie de unde cumparati dispozitive medicale Kosmodisk

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estima in 2009 ca pana la 10% dintre dispozitivele medicale comercializate la nivel global sunt susceptibile de a fi contrafacute. Pe fondul crizei economice, aceasta cifra tinde sa creasca in 2011. Din pacate unii romani prefera produsele cu preturi mai mici chiar si cand vine vorba de sanatate, in defavoarea dispozitivelor medicale  cu garantie de producator. Practic, oamenii nu realizeaza diferenta intre  produsul original si dispozitivele medicale contrafacute sau fabricate in conditii nepotrivite si riscurile la care se expun, folosind astfel de produse ce nu respecta normele impuse de Uniunea Europeana.

Produse ieftine ce nu sunt benefice sanatatii

 

O astfel de varianta contrafacuta, a unui dispozitiv pentru tratarea durerilor de spate, este vanduta in centre comerciale, de catre vanzatori ambulanti si pe mai multe site-uri. Este vorba despre copii ale produsului KOSMODISK, un dispozitiv medical ce elimina durerile de spate. Din cauza calitatii slabe a materialului din care aceste dispozitive false sunt facute, tot mai multi cumparatori au reclamat ca au avut de suferit sau ca nu au obtinut efectele dorite.

Domnul Cristian M. credea ca a achizitionat Kosmodisk original dintr-un centru comercial de la periferia Capitalei bucurandu-se de pretul mai mic, insa s-a ales cu o alergie destul de severa pe spate. “La cateva zile am observat ca durerile de spate se inrautatesc.  Ba mai mult chiar, am facut alergie pe piele si a trebuit sa urmez un tratament pentru mancarime in zona coloanei. M-am zgarcit la bani si uite ca am platit cu sanatatea”.

Nici achizitiile de pe internet nu sunt sigure. Doamna Magda T. din Constanta a cumparat tot un dispozitiv medical pentru a usura durerile de spate si s-a ales cu o iritatie grava cauzata de plasticul rigid.

Produsele originale pot fi returnare in 30 de zile pe baza facturilor emise catre clienti

Kosmodisk Classic Set este un dispozitiv omologat, inregistrat medical, testat clinic si premiat international care elimina sau reduce semnificativ durerile coloanei vertebrale si pe cele din zona lombara. Produsul contrafacut este fabricat in China sau Turcia, fara a beneficia de niciun control calitativ si fara sa respecte norme medicale si de securitate. Compania Studio Moderna, unicul distribuitor al produsului original in Romania, ofera clientilor o perioada de testare de 30 de zile, perioada in care acestia pot returna produsul fara necesitatea invocarii unui motiv si primesc inapoi integral suma achitata pentru achizitionarea lui.

Reprezentantii Studio Moderna spun ca produsul orginal poate fi comandat doar apeland numerele de telefon din spoturile publicitare de pe TV, din ziare si reviste, de  pe www.kosmodisk.ro, www.top-shop.ro sau cumparand direct din farmaciile partenere sau din magazinele Top Shop.

NU CUMPARATI de la tarabe, de la vanzatorii ambulanti sau de pe internet (in afara de www.kosmodisk.ro si www.top-shop.ro).

Dispozitivul original este fabricat dintr-un plastic chirurgical, hipoalergenic, material aprobat pentru uz medical. Diferentele de aspect dintre produsul original si cel contrafacut sunt aparent insesizabile. Insa la cel fals plasticul este rigid, cataramele fragile si prost finisate.

Produsele contrafacute fabricate in China si Turcia sunt vandute en-gros la tarabele din centrele comerciale mari sau de catre vanzatori ambulanti din usa in usa. Pe internet apar tot mai multi distribuitori care vand produse contrafacute, de aceea evitati aceste site-uri – singurele de unde puteti comanda produsul original sunt www.kosmodisk.ro si www.top-shop.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre