ARIPAD sprijina continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea alimentatiei sugarilor

/ / Modificat: 2015-04-28
ARIPAD sprijina continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea alimentatiei sugarilor

ARIPAD (Asociatia Romana a Industriei Produselor Alimentare cu Destinatie Nutritionala Speciala) sprijina crearea unui mediu de afaceri de incredere pentru industria din Romania producatoare de alimente pentru sugari si copii mici si isi propune sustinerea unui dialog constant si constructiv cu institutiile statului.

Nestle Romania, Nutricia Early Life Nutrition si Vavian Pharma sunt membrii actuali ai ARIPAD.

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari. De aceea, membrii ARIPAD sprijina recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru alaptare exclusiva in primele sase luni, urmata de introducerea alimentelor complementare sigure si nutritive in paralel cu alaptarea sustinuta pana la varsta de 2 ani sau mai mult. Pentru sugarii care nu pot fi alaptati conform recomandarii, laptele formula este singurul substituent de lapte matern adecvat (BMS – breastmilk substitute), recunoscut ca atare de OMS. 

“Principalul obiectiv al asociatiei este de a contribui la sanatatea si bunastarea sugarilor si copiilor din Romania prin alimente dovedite stiintific ca sunt sigure din punct de vedere nutritiv si comercializarea si distribuirea etica a acestora. ARIPAD este deschisa tuturor companiilor din cadrul industriei, care doresc sa ne devina parteneri”, a declarat Nikki Adamo, Presedinte ARIPAD.

Din 2014, ARIPAD este membru al SNE (Specialised Nutrition Europe), asociatia europeana care reprezinta industria produselor alimentare specializate din Uniunea Europeana. 

Membrii SNE sunt asociatii nationale din 18 state membre, iar membrii acestora sunt companiile care produc solutii dietetice personalizate pentru populatiile cu nevoi nutritionale foarte specifice, inclusiv sugari si copii.

“Membrii SNE si-au asumat un angajament in vederea sprijinirii alaptarii si asigurarii de alternative sigure si sanatoase pentru mamele care nu pot sau aleg sa nu alapteze si sa ofere o gama larga de alimente care contribuie la cel mai bun start in viata sugarilor si copiilor. 

Pentru a obtine cel mai inalt nivel de calitate si siguranta ale alimentelor pentru sugari si copii, SNE si membrii ei colaboreaza zilnic cu oameni de stiinta si nutritionisti din UE si nu numai, in cercetare si dezvoltare, nutritie si respectarea legislatiei”, a declarat Aurelie Perrichet, Director executiv Specialised Nutrition Europe (SNE).

Piata de alimente pentru sugari si copii mici este formata din mai multe segmente, cele mai importante fiind: formula de lapte praf, cereale si alimente pentru sugari (piure si suc).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre