Cum sa te relaxezi folosindu-te de cromatica casei

/ / Modificat: 2010-12-06
Cum sa te relaxezi folosindu-te de cromatica casei

Cromatica casei te ajuta sa te destinzi mai usor si mai repede! Asa spun psihologii, care pun pe seama culorilor cu care decorezi casa o mare parte a starii de liniste si de relaxare. Folosete-te de cromoterapie pe post de tehnica antistres!

Living room sau sufragerie

Culorile calde de rosu, galben sau portocaliu, dar si cele pamantii ca maro, brun sau bej sunt perfecte pentru camera principala a casei. Aceste culori au rolul de stimula comunicarea. Psihologii spun ca ajuta oamenii sa se initieze in conversatii. Te fac sa simti o conexiune speciala cu alti oameni si sa empatizezi cu ei. Rosul creste tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii, stimuland activitatea.

Bucataria

Iti aduci aminte sa fi petrecut o mare parte a copilariei in bucatarie? Daca ai astfel de amintiri, psihologii sustin ca cel mai indicat este sa recreezi cat mai fidel cromatica acelei perioade pentru noua ta bucatarie. Nu neaparat si modelul!

Daca nu ai astfel de amintiri, atunci rosul si galbenul sunt 2 recomandari utile. Daca ai probleme de greutate sau tii dieta, renunta la rosu care are rolul de a incuraja consumul de mancare.

Birou

In biroul tau ai nevoie sa predomine productivitatea si pro-activitatea. Acestea iti sunt oferite de culorile de verde. De asemenea, verdele ajuta si la concentrare mai buna, ajutandu-te sa iti termini mai repede treaba si sa ai mai mult timp pentru cei dragi.

Dormitor

Dormitorul este camera din casa cea mai importanta pentru viata ta intima si de cuplu, precum si pentru sanatatea emotionala. Este locul in care trebuie sa te relaxezi si sa relationezi cu partenerul. Culorile reci precum bleu, verde sau lavanda pot fi alegeri foarte bune, pentru ca se considera ca au efect de calmare. Cu cat e mai inchisa nuanta, cu atat este mai profund efectul, spun psihologii. Albastrul are rolul de a scadea tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii si de a incuraja odihna, sedentarismul.

Baie

Albul si culorile calde sunt prima alegere a persoanelor in materie de cromatica a baii. Acestea sunt adesea folosite pentru ca sugereaza ideea de curatenie si puritate. In ziua de astazi, baia a adoptat si alte semnificatii in afara aceleia de a te spala, ea fiind folosita si ca o incapere pentru spa si relaxare. Albastrul si verdele sau turcoazul sunt cele mai alese culori pentru baie pentru ca induc ideea de prospetime si curatenie.

Pentru a avea efectul spa scontat in baie, atunci nu alege niciodata culori pe care nu le-ai purta in vestimentatia ta.

Sala de forta (camera de antrenamente)

Daca stai la casa sau ti-ai facut in apartament o camera speciala pentru antrenamente, atunci rosul sau portocaliul trebuie sa fie culorile care o decoreaza. Acestea incurajeaza la miscare, dar te fac sa si obosesti si sa te supraincingi repede. Psihologii sustin ca verdele pal si albastru-bleu pot fi alegeri mai bune pentru ca in psihologia culorilor ele inseamna veselie si optimism, adica tonus ridicat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare mame ocupate

Articole recomandate

Citeste si despre