Trucuri vestimentare care ascund defectele

/ / Modificat: 2010-08-30
Trucuri vestimentare care ascund defectele

Nu te-ai nascut cu o talie de viepse, natura nu a fost generoasa cu sanii tai, iar picioarele nu sunt atat de lungi pe cat ai vrea. Ti se pare ca ai umerii prea lati si soldurile prea inguste sau viceversa!

Afla trucuri de imbracat prin care sa ascunzi defecte corporale si sa etalezi o imagine ca-n revistele de moda! 


    Solduri late si umeri ingusti

Atunci cand iti alegi piesele vestimentare trebuie sa tii cont de cateva reguli importante:

- pune volum pe partea de sus a corpului (creand impresia de umeri lati);

- minimizeaza la maxim volumul partii inferioare.

Trucuri pentru a mari umerii:

  • decolteuri in V, adanci, largi;

  • culori vii;

  • gulere si revere mari;

  • maneci largi;

  • volanase la guler, funde mari, falduri, trebuie sa fie pozitionate in partea de sus a bluzelor, pentru a atrage privirea acolo si nu la coapsele prea generoase.

Trucuri pentru a ascunde soldurile mari:

  • alege numarul potrivit al fustei/rochiei (adesea femeile aleg un numar mai mare decat trebuie, oferind senzatia ca sunt si mai plinute);

  • opteaza pentru fuste in culori inchise si in forma de A;

  • nu purta pantaloni care au pliuri multe, alege perechile lungi si largi jos, fara buzunare in partea de sus;

  • alege rochitele care au un top strans sus, iar apoi vin largi din talie; se va crea impresia ca volumul vine de la rochita si iti va ascunde soldurile groase;

  • opteaza pentru pantalonii cu talie joasa, pentru a micsora soldurile.

    Pulpe groase

Dresuri negre

Se stie deja ca negrul subtiaza, iar daca tii neaparat sa porti fusta sau rochie, atunci e indicat un dres de culoare neagra.

Fuste cu croiala in A, plisate


Daca te gandeai ca singura ta sansa este fusta lunga, te inseli. Alege fuste care se opresc la genunchi sau un pic sub genunchi (astfel nu se va vedea toata lungimea piciorului, iar defectul este ascuns).

Pantofi cu toc

Pot fi un truc de subtiere a picioarelor, dar si de alungire. Asortati cu fusta de lungime medie, recomandata pentru pulpe groase, te vor scoate din orice incurcatura.

Rochii

Rochitele pe care el porti trebuie sa fie de aceeasi dimensiune ca fustitele, pana la genunchi sau putin mai jos, tot cu o tenta larga de la talie sau de la solduri in jos.

    Sani mici

Sutien push-up

Sutienul este piesa de rezistenta can vine vorba de ascunderea unor sani mici – cele push-up au tendinta de a adauga volum, pentru a putea purta si decolteuri in V, putin mai adanci.

Rochii fara spate

Pune accentul pe spate, astfel privirile curiosilor se vor indrepta spre taietura generoasa a spatelui rochiei, fara a atrage atentia asupra sanilor.

Imprimeuri si volanase

Daca piesa vestimentara are tot felul de imprimeuri (dar nu la nivelul pieptului) sau este voluminoasa in partea de jos prin multe volanase, sanii tai nu vor mai iesi in evidenta.

Bijuterii

Trebuie sa alegi bijuteriile si gablonturile la baza gatului sau multe bratari pe o mana, pentru a distrage atentia de la piept.

    Picioare scurte

Costume

Daca esti nevoita sa te imbraci la costum trebuie sa fii atenta cum imbini lungimile: daca porti fusta scurta, ai grija ca jacheta sa fie mai lunga, iar daca porti fusta lunga atunci se impune un taior scurt.

Pantaloni

Alege perechile cu talie inalta – iti alungesc picioarele creand senzatia ca acestea pornesc de undeva de mai sus decat in realitate.

Poarta pantaloni cat se poate de lungi, eventual cu niste tocuri inalte astfel incat sa nu calci pe ei. Se va crea senzatia ca ai niste picioare lungi.

Fuste scurte

Nu opta pentru cele midi, pana la genunchi; nici chiar cele lungi nu sunt foarte recomandate, pentru ca scurteaza piciorul. Daca ai picioarele scurte, o fusta sau o pereche de pantaloni scurti purtate cu tocuri iti vor alungi semnificativ picioarele.

Bluze

Bluzele tale trebuie sa fie scurte pana la marginea coapselor – nu trebuie sa ai buricul la vedere, dar trebuie sa stii ca bluzitele care depasesc coapsele sau cele care acopera o parte a posteriorului iti taie mult din lungimea picioarelor.

Adopta o singura culoare! - da impresia de alungire a intregului corp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda

Articole recomandate

Citeste si despre