Haine care te fac sa pari mai slaba. Tu le ai deja in garderoba?

/ / Modificat: 2017-10-23
Haine care te fac sa pari mai slaba. Tu le ai deja in garderoba?

Traim intr-o societate care promoveaza pe toate caile ideea de perfectiune. In reviste si social media vedem femei cu forme ideale, care arata impecabil in orice moment al zilei si pe care orice haina ai arunca, se asaza la fix! Cand vezi astfel de exemple oriunde intorci capul, tanjesti si tu spre acest fals ideal si ti-ai dori sa fii mai inalta, mai supla, sa ai un zambet perfect si o piele luminoasa.

Perfectiunea, insa, este in fiecare dintre noi si diferita de la persoana la persoana! In loc sa te gandesti ce anume ai schimba la tine, mai bine invata sa iti scoti in evidenta atuurile si sa maschezi micile imperfectiuni cu ajutorul hainelor. Cu totii le avem, chiar si acea fata "perfecta" care iti zambeste de pe coperta revistei glossy preferate!

Iata cateva trucuri vestimentare care te vor arata mai supla in doi timpi si trei miscari:

Alege masura potrivita

Hainele nu trebuie sa fie nici prea largi, nici prea mulate. O marime de blugi mai mica decat porti in mod normal nu te va arata mai slaba, din contra, iar o bluza stramta care se strange pe tine va scoate in evidenta tocmai lucrurile pe care incerci sa le ascunzi. Hainele prea largi te vor face sa pari si mai masiva!

Daca nu te descurci la cumparaturi si nu reusesti sa nimeresti masura potrivita, ia cu tine o prietena pasionata de moda sau cere sfatul vanzatoarelor din magazin. 

Poarta incaltaminte cu toc

Tocurile iti vor alungi silueta si te vor ajuta sa pari mai slaba. Evita baretele stranse pe glezne daca incerci sa maschezi niste glezne mai grosute si alege, in schimb, o pereche de pantofi stiletto sau niste botine cu varf ascutit. 

Alege pantaloni inchisi la culoare

Pentru a masca soldurile late, alege pantaloni inchisi la culoare (negru, bleumarin), cu un croi drept. Nu face greseala sa te imbraci in culori inchise din cap pana-n picioare. Sparge negrul cu o culoare mai vie in partea de sus, care sa iti puna in valoare trasaturile. 

Tunicile si blazerele

Tuncile si blazerele structurate, putin mai lungi de solduri, te vor ajuta sa maschezi micile imperfectiuni, vor alungi silueta si te ajuta sa ascunzi niste brate un pic mai groase. In plus, aceste doua piese sunt in tendinte sezonul asta, asa ca profita de multitudinea de culori si materiale in care le vei gasi.

Pantalonii cu talie inalta

Moda anilor '90 a revenit in tendinte in ultimii doi ani, asa ca pantalonii cu talie inalta isi gasesc din nou locul in garderoba noastra. Avantajul pantalonilor cu talie inalta este ca mascheaza burtica si iti scot in evidenta talia, creand astfel iluzia unor picioare lungi si suple. Daca ii porti cu botine cu toc, vei parea si mai slaba. 

Blugii evazati 

Daca esti fana acestui tip de jeans, te vei bucura sa afli ca este din nou la moda! Investeste intr-o pereche de blugi evazati, cu talie inalta, si poarta-i cu o pereche de incaltaminte cu toc, iar picioarele tale vor parea mai suple si mai lungi.

Nu uita sa pastrezi proportiile si sa optezi pentru un tricou cu croiala mai stramta sau pentru o camasa cu decolteu in V, care alungeste trunchiul. 

Rochiile petrecute

Rochiile petrecute, in stilul anilor '70, distrag atentia privitorului de la zonele "cu probleme" (burtica, soldurile late etc.) si iti scot in evidenta partea cea mai supla a taliei. 

Alege bluze cu decolteu in V

Bluzele cu astfel de taieturi alungesc gatul si creeaza impresia unei talii inguste. Totodata, o camasa cu decolteu in V atrage atentia asupra partii superioare a corpului, asa ca accesorizeaz-o cu un colier spectaculos sau cu o pereche de cercei oversized si bucura-te de toata atentia.

Alege sutienul potrivit

Alege un sutien care sa se muleze perfect pe forma sanilor tai si care sa ii sustina. Nu uita ca un sutien calitativ va face ca sanii tai sa arate perfect, chiar si sub un banal tricou sport.

Poarta lenjerie modelatoare

Apeleaza fara rusine la chilotii cu sustinere, la dresuri medicinale, la burtiera, body sau corset. Nu se vad prin haine si vor crea senzatia de solduri, abdomen sau coapse mai subtiri. Nimeni nu va sti la ce tipuri de artificii ai recurs.

Poarta fuste potrivite ca si lungime

Alege fuste de lungime medie, putin peste genunchi, care acopera coapsele si alungesc vizual silueta. Fusta tip creion complimenteaza orice tip de silueta, insa la fel de recomandate sunt si fustele in clos, care evidentiaza si talia.

Hainele cu dungi verticale

Dungile verticale, late, creeaza iluzia unui corp mai suplu, indiferent ca vorbim de bluza, pantalon, fuste, camasi sau rochii. 

Atentie la jacheta!

Alege jachete structurate, cu croiuri care urmaresc linia corpului, astfel incat sa iti evidentiezi talia. Jachetele pana la nivelul soldurilor sunt recomandate femeilor care vor sa isi mascheze abdomenul si soldurile late. 

Din dorinta de a fi in pas cu moda, uneori facem alegeri nu tocmai potrivite. Nu intotdeauna este usor sa gasesti haine care sa te avantajeze, insa tine cont de faptul ca indiferent de ce este la moda azi, tinuta vestimentara alcatuita corect din punct de vedere cromatic si vizual nu se va demoda niciodata. Apeleaza la artificiile corecte si o poti obtine si tu!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine femei

Articole recomandate

Citeste si despre