Elisabeta Ratiu: “Cum am slabit 14 kilograme la 3 saptamani de la nastere”

/ / Modificat: 2019-01-28
Elisabeta Ratiu: “Cum am slabit 14 kilograme la 3 saptamani de la nastere”

Elisabeta Ratiu, fondatoarea Centrului de infrumusetare Betty Blue, este un exemplu ca “se poate”! Se poate sa faci business din pasiune, se poate sa te simti mereu bine in pielea ta si sa te bucuri mereu de momentele petrecute alaturi de familia ta! In interviul de mai jos, Elisabeta Ratiu ne-a vorbit despre metodele prin care ne putem simti din nou frumoase si dorite in timpul sarcinii si dupa nasterea copilului, impartasindu-ne propria experienta. Din interviu nu lipsesc ponturi si sfaturi practice pe care sa le punem in practica indiferent de perioada vietii in care ne aflam! 

Copilul.ro: Care sunt modificarile estetice care apar in sarcina si ce tratamente pot face viitoarele mamici?


Elisabeta Ratiu: In timpul sarcinii ne confruntam cu multe schimbari, de cele mai multe ori de ordin hormonal, dar cu o dieta echilibrata si sub supravegherea unui medic, totul va decurge usor si normal! Elasticitatea pielii este problema numarul 1 in timpul sarcinii, deoarece avand in vedere faptul ca luam in greutate, treptat insa, minim 12-14 kg, acestea pot lasa urme vizibile pe corpul gravidei, respectiv vergeturi si o celulita foarte vizibila, inestetica.

Daca de celulita ne putem ocupa dupa nastere, mare atentie la vergeturi, deoarece fibrele de elastina si colagen rupte nu se mai sudeaza niciodata!

Asadar, hidratarea pielii in timpul sarcinii este esentiala, folosirea de creme speciale pentru gravide, antivergeturi, de la orice firma specializata in domeniu si neaparat efectuarea de minim 2 masaje/ saptamana incepand cu luna a 3-a si pana la nastere, efectuat cu ulei de cocos!

Copilul.ro:  Cum slabim sanatos dupa nastere? Cum ai revenit la formele initiale dupa ce ai nascut?


Elisabeta Ratiu:
 Dupa nastere, daca alaptam, slabim mult mai usor! Eu, de exemplu, am dat jos, din cele 17 kg luate, 14 kg in primele 3 saptamani alaptand si mancand dietetic, astfel incat bebelusul sa nu aiba gaze, colici etc., ceea ce m-a ajutat si pe mine, mai ales dupa operatia de cezariana! Dupa 3 saptamani incepuse si burtica sa se retraga aproape de tot, iar la 3 luni de la nastere aratam ca inainte!

Trebuie sa ne hidratam, sa renuntam la cafea, dulciuri, sa avem o dieta bazata pe carne slaba, diversa, multe legume si fructe, peste, insa si paste, deoarece avem nevoie pentru productia de lapte! Tot pentru productia de lapte am consumat 2-3 l de apa pe zi si 1,5 l de ceai special pentru alaptare.

In imagine, Elisabeta Ratiu cu o zi inainte sa nasca

Elisabeta Ratiu, la o luna dupa nastere

Copilul.ro:  Cum scapam de burta?

 Elisabeta Ratiu: Dupa nastere, din proprie experienta va recomand sa purtati centura, este comoda si va ajuta la redresarea burtii, desi limita de retragere a uterului este de 6 luni, aspectul estetic al burtii se poate dobandi mai devreme cu centura!

De asemenea, dupa aproximativ 8 saptamani, poti face plimbari alerte in parc! Nu consuma alimente care te baloneaza si nimic carbogazos! Ceaiurile de menta, chimen si anason vor face minuni!

Copilul.ro:  Ce tratamente faciale ar trebui sa-si faca fiecare femeie si cu ce frecventa?


Elisabeta Ratiu: Eu, personal, fac la 2 luni un tratament de curatare, fara vapofor, deoarece nu am un ten incarcat, dar fac un tratament profesional de curatare la salonul Betty Blue, care ma ajuta la regenerarea celulelor si la stimularea productiei de colagen si elastina.

O data pe saptamana imi fac un peeling facial si folosesc creme hidratante seara si dimineata. Sa nu uitam sa ne demachiem, este foarte important, deoarece lasarea machiajului peste noapte duce la incarcarea si imbatranirea tenului!

Copilul.ro:  Tratamentele la salon vs cele facute acasa...
 

Elisabeta Ratiu: Eu sunt o mare fana a tratamentelor facute acasa, am si multe retete, imi place sa le pastrez atunci cand le gasesc in reviste online sau print, insa de cele mai multe ori, in afara de un peeling cu cafea zat pentru corp si unul cu malai pentru fata o data pe luna nu ajung sa imi fac. Evident ca prefer sa se ocupe cineva de mine si, cu siguranta, ceea ce fac eu nu se poate compara cu ceea ce face un profesionist, nici pentru ten si nici pentru corp. Ceea ce facem noi acasa este pentru intretinere sau pentru a ne simti bine ca ne ingrijim!

Copilul.ro:  Care este tratamentul la care apelezi cel mai des? 

Elisabeta Ratiu: Pentru mine, desi nu am multe kilograme, am 53 kg la 1,64 cm, cele mai potrivite sunt impachetarile cu parafango, masajul anticelulita si drenajul limfatic efectuat manual. Rezultatele se vad dupa prima saptamana cand merg de 3 ori si efectuez alternativ impachetare si masaj sau impachetare si drenaj limfatic! O serie de 10 sedinte au efecte imediate si de lunga durata, asadar trebuie ulterior sa mai fac de intretinere macar 2 masaje/ saptamana!

Copilul.ro:  Cea mai simpla masca faciala pe care ne-o putem face acasa?


Elisabeta Ratiu: Pentru un ten gras clar vom folosi lamaie, pentru hidratare - miere pe buze si rosii pe fata, pe ochi - felii de castravete tinute la congelator cateva minunte! 


Copilul.ro:  Cele mai eficiente trucuri anticelulita?

 Elisabeta Ratiu: Consumul de 2-3 felii de ananas zilnic, la micul dejun sau la pranz, ceaiuri din plante si ghimbir, o cana de apa calda cu ½ lamiae stoarsa dimineata pe stomacul gol si sa nu consumam dulciuri dupa ora 12 ziua!

Copilul.ro: Care sunt cele mai cerute tratamente la salonul Betty Blue si ce beneficii au? In ce perioada vin femeile cel mai des la salon?
 

Elisabeta Ratiu: Cel mai cautat tratament este masajul,  pentru ca este placut, insa nu la fel de eficient in combaterea celulitei ca si impachetarile sau sedintele de vacuum slim.

De asemenea, de cand am adus aparatul de criolipoliza, avem multe cliente care efectueaza procedura si, daca se tin de cele 3 sedinte efectuate la o distanta de 2 luni, rezultatele sunt efectiv uimitoare!

Majoritatea clientelor vin la salon in perioada martie-august, dar avem cam 30-40% dintre cliente fidele, care vin si in restul anului, avand programari stabilite pe tot anul de obicei, mai ales ca acum, in august 2019, sarbatorim 15 ani de activitate in domeniul infrumusetarii si slabirii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Slabire dupa nastere Slabit dupa sarcina Frumusete mame

Articole recomandate

Citeste si despre