Secrete pentru mamici: 10 minute de relaxare doar pentru tine!

/ / Modificat: 2012-08-07
Secrete pentru mamici: 10 minute de relaxare doar pentru tine!

oboseala_mamiciMamicile considera relaxarea cel mai pretios cadou pe care l-ar putea primi de la cineva. Tot ce isi doresc este ca printre gatit, spalat, cumparaturi, platit facturi si ingrijire copil sa aiba macar 10 minutele doar pentru ele si pentru psihicul lor!

Nu poti face foarte multe in 10 minute, dar daca ai la dispozitie bagajul de amintiri si cateva lucruri simple poti calatori cu "masina timpului" oriunde si iti poti relaxa mintea si trupul.


Iata cateva idei de la mamici!

 Mergi in vacanta de vis!

 Da, se poate sa faci asta si in 10 minute! Cauta cateva poze cu o insula exotica si pune-le sa se deruleze singure pe ecranul calculatorului. Apoi prepara-ti rapid un cocktail si stai intinsa in pat urmarind pozele si imaginandu-ti ca esti pe plaja si briza marii iti rasfata tot corpul.

Da timpul inapoi!

Scoate albumele foto din dulap, puneti un pahar de vin, stai intinsa in pat si retraieste cele mai frumoase momente din viata ta prin intermediul pozelor. La sfarsitul celor 10 minute nu numai ca vei fi mai relaxata, dar vei avea si zambetul pe buze.

Asculta 2-3 melodii preferate!

Toata lumea are preferinte muzicale in functie de stare. Pe unele le asculti cand esti furioasa, pe altele cand esti lipsita de energie, dar unele dintre ele trebuie sa fie si pentru momente de relaxare. Stai intinsa in pat, da drumul la muzica, inchide ochii si relaxeaza-te.

Puneti filmul preferat: cd-ul de nunta, nasterea copilului sau petrecerea de botez!

Nu o sa reusesti sa le vezi pe toate o data, dar vei reusi sa retraiesti cate 10 minute de fericire in fiecare zi. Nimic nu te poate relaxa mai usor decat celebrarea si reaminitirea celor mai frumoase momente din viata ta.

Amuza-te!

Nu poti sa incepi sa zambesti fara niciun motiv. Intra rapid pe internet si cauta filmulete dragalase care iti aduc zambetul pe buze. De exemplu, poti gasi filmulete in care pisicutele incearca inutil sa manance spaghetti, aluneca pe gresie si fac alte nazbatii care-ti alunga grijile si problemele macar pentru 10 minute.

Distreaza-te cu un joc video preferat!

Fie ca e Farmville, Zuma sau Mario, cu siguranta ai un joculet de care te desparti cu greu sau pe care il "savurezi" in timpul liber. Iata o metoda simpla cu care te poti relaxa pentru 10 minutele!

Fa integrame sau sudoku!

Chiar daca iti pun putin mintea la lucru integramele sau jocurile de sudoku te pot ajuta sa te relaxezi foarte repede. Asigura-te ca ai mereu in casa reviste cu pricina si punete pe treaba de cate ori prinzi cate 10 minute pentru tine. Ar trebui sa fie suficiente sa termini cel putin o integrama.

Rasfoieste revista preferata!

Ai cateva reviste preferate de lifestyle pe care ti le cumperi saptamanal sau lunar. Dar nu apuci sa le citesti niciodata cap-coada. Nu-i nimic, poti sa imparti rasfoirea lor in reprize de cate 10 minute. Iti sunt suficiente pentru a arunca un ochi pe noua colectie de vara a designerilor, pe oja care se poarta anul acesta sau pe cele mai noi tehnici de relaxare pentru mamici ocupate.

Fa putin sport!

Chiar daca pare greu de crezut, sportul are efect relaxant asupra organismului. Poti opta pentru orice fel de exercitii, iar 10 minute sunt mai mult decat suficiente fie ca e vorba de mers pe banda, pedalare sau de abdomene ori genuflexiuni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare mamici Sfaturi mamici Ingrijire mamici Sanatate mamici Trucuri relaxare mamici ocupate

Articole recomandate

Citeste si despre