Iti este teama sa-ti lasi singur bebelusul in patut timp de cateva minute, cat sa faci un dus?

/ / Modificat: 2023-11-07
Iti este teama sa-ti lasi singur bebelusul in patut timp de cateva minute, cat sa faci un dus?

S-au dus zilele in care puteai sa faci un o baie lunga si relaxanta oricand doreai. Acum este putin mai greu sa faci asta, insa cu siguranta iti poti gasi cateva minute pentru a-ti face un dus rapid!

Majoritatea proaspetelor mamici se tem sa isi lase bebelusii singuri in patut, chiar si pret de cateva minute, cat sa isi faca un dus rapid. Te numeri si tu printre ele? 

Un detaliu pe care mamele il pierd uneori din vedere este ca odata cu sosirea unui bebelus isi pierd spatiul si individualitatea, iar lucruri atat de simple precum cititul unei carti sau punerea unei masti de fata pot deveni un lux. Dar atunci cand uiti de necesitatile de baza?

Dusul poate deveni o provocare atunci cand ai copii mici, iar acest lucru poate avea un impact major nu doar asupra sanatatii tale fizice, ci si asupra sanatatii tale mentale. Gasirea unui echilibru intre grija parentala si nevoile personale poate fi o provocare, dar este esential sa acorzi atentie atat micutului tau, cat si propriei tale bunastari.

Cum sa faci dus cu un nou-nascut acasa

Probabil ca cel mai usor este sa faci dus cand bebelusul tau doarme. Incearca sa intri la dus imediat ce a adormi, astfel incat sa nu risti sa ramai cu samponul in par atunci cand se trezeste si incepe sa planga. (Este in regula sa iti lasi nou-nascutul sa planga pentru cateva clipe in timp ce te clatesti, atata timp cat este in siguranta. Dar poate fi stresant pentru tine).

Inainte de a sari in dus, asigura-te ca bebelusul tau se afla intr-un loc de dormit sigur, cum ar fi in patut sau in cosulet, si fara obiecte suplimentare (cum ar fi paturi, perne sau animale de plus). Lasa usa de la baie deschisa, astfel incat sa poti auzi daca se trezeste, sau adu monitorul pentru bebelusi in baie cu tine.

Daca bebelusul este treaz si vrei sa iti faci un dus rapid, alege un moment in care a fost hranit de curand, are un scutec curat si va fi mai putin probabil sa aiba nevoie de tine pentru urmatoarele minute.

Investeste intr-un monitor pentru bebelusi de inalta calitate, astfel incat sa poti supraveghea micutul chiar si atunci cand esti in alta camera. Iti va usura semnificativ viata si te vei simti mult mai relaxata atunci cand nu vei fi in aceeasi incapere cu cel mic!

O alta modalitate buna de a face dus cu un nou-nascut acasa este sa rogi pe altcineva sa aiba grija de bebelus in timp ce faci dus. Asteapta pana cand partenerul tau ajunge acasa sau roaga un prieten de incredere sau un membru al familiei sa vina pentru scurt timp sa stea cu bebelusul si sa aiba grija de el. Faptul ca altcineva se ocupa de cel mic te poate ajuta sa te relaxezi si sa iti acorzi putin timp si pentru tine si nevoile tale. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi Somnul bebelusului Ingrijire mamici

Articole recomandate

Citeste si despre