7 metode anticelulitice eficiente

/ / Modificat: 2011-04-21
7 metode anticelulitice eficiente

Celulita este rezultatul stilului de viata dezorganizat, al unei alimentatii nesanatoase si mai ales, al cresterii nivelului de stres din organism. Este inestetica si reprezinta cosmarul frumusetii oricarei femei. Se capata usor si se scapa de ea foarte greu. Insa exista metode anticelulitice eficiente si cu efecte spectaculoase in remodelarea corporala.

Chiar daca suntem slabe, sau daca avem numai cateva kilograme in plus, observam ca pe fund, solduri si picioare apare celulita! Peste 90% dintre femei sunt afectate de celulita, fie ca sunt tinere sau nu, insa trebuie sa tragem un semnal de alarma! De ce? Celulita avanseaza, de la luna la luna, de la an la an si vom ajunge sa evitam mersul la mare, rochitele mulate, pantalonii deschisi la culoare etc.

Iata un plan de atac  care sa te ajute sa scapi de celulita de pe fese, picioare si nu numai.

1. Sport


O activitate sportiva regulata este o arma sigura pentru intarirea si supletea feselor. Alegeti un sport care pune in miscare partea de jos a corpului:

  • Bicicleta - intareste muschii fesieri si contribuie la combaterea celulitei. Una sau doua sedinte pe saptamana constituie un bun antrenament.
  • Rolele - nimic mai potrivit pentru a imbina utilul cu placutul. Puneti in miscare toata partea de jos a corpului, intarind muschii fesieri.
  • Aqua gym - o  activitate perfecta pentru eliminarea grasimii depuse pe fund si solduri. Miscarile efectuate in apa intaresc muschii care lucreaza, fiind in acelasi timp masati de apa.

2. Dieta anticelulitica

Dieta anticelulitica este o solutie perfecta pentru problema coajei de portocala. Orice mananci si bei va influenta nivelul celulitei. Daca vei consuma alimentele potrivite, rezultatul va fi unul bun. Daca doresti eliminarea acestei probleme, trebuie sa eviti alimentele cu continut mare de grasimi. Sarea, zaharul si alimentele grase sunt interdictii clare ale acestui regim.
Trebuie consumate zilnic fibre, pe care le gasim in fructe si legume proaspete. Ele ajuta la eliminarea toxinelor. Trebuie de asemenea renuntat la alcool si tutun pentru ca ele produc toxine suplimentare in corp, dar si in piele.


3. Impachetari


Sunt tratamente de salon, dar care au un statut aparte. Acestea ofera efecte spectaculoase, aproape imediate si mai multe beneficii la nivelul pielii Sunt extrem de utile si slabesc rapid, hranesc si tonifica pielea, o hidrateaza si ii mentin elasticitatea si stralucirea. Ele pot fi facute la cald sau la rece.

Impachetarile corporale au efect perspirant, dar si detoxifiant si de gomaj si contribuie din plin la reducerea aspectului de coaja de portocala a pielii.

Multe dintre acestea se fac la salon, cu produse profesioniste si sunt parte integranta intr-un proces amplu de remodelare corporala. Printre cele mai eficiente se numara:

  • impachetari cu argila;

  • impachetari cu Fango sau namol;

  • impachetari cu alge de mare, apa de mare, cofeina si ceai alb (tratament Spa);

  • impachetarea cu ciocolata, cafea;

  • impachetare cu paprika etc.

4. Masaj anticelulitic


Este necesara efectuarea a 10-12 sedinte de masaj anticelulitic profesional. Se va folosi o crema termica care provoaca o hipertermie intensiva, activand circulatia sangelui si totodata procesul de lipoliza.

Masajul anticelulitic este un masaj care stimuleaza circulatia sanguina si limfatica locala, activandu-se metabolismul pielii iar depunerile adipoase sunt resorbite si indepartate.
Insa orice tratament efectuat la un salon de specialitate trebuie sa continue acasa  prin ingrijirea zilnica. "Se recomanda dusurile scotiene (alternative, cald/rece), pentru zonele cu probleme. Apoi va propunem sa masati zona feselor usor, atat cat este posibil, cu o crema anticelulitica. Alternarea apei calde cu cea rece stimuleaza circulatia cardiovasculara si arderea grasimilor,  crema fiind astfel mai bine asimilata de piele.

5. Gomaj/exfoliere

Gomajul sau exfolierea cu produse special create impotriva celulitei reprezinta una dintre cele mai utile metode de a imbuntatai aspectul pieliisi de a scapa, treptat de aspectul inestetic pe care il are celulita.

Nu trebuie sa mergi la salon pentru a beneficia de acest tratamente. Iti poti face propriul salon la tine acasa. Poti cumpara produsele si te poti masa chiar la tine in cada.

Produsele folosesc o mixtura de minerale si ierburi care stimuleaza arderea grasimilor, absorb toxinele din organism si reduc micile umflaturi cu aspect inestetic de la nivelul pielii.

6. Tratamente speciale de salon

Exista o sumedenie de tratamente corporale de salon create special cu efect anticelulitic. Unele dintre ele au si alte calitati si beneficii, in functie de problemele asociate pe care e prezinta fiecare femeie in parte. De asemenea, medicii sau specialistii din saloane vor face o evaluare amanuntita a starii de sanatate pentru a depista eventuale probleme medicale ce ar putea face unele dintre aceste tratamente inaccesibile.

Printre acestea se numara:

  • cavitatia (prin ultrasunete de frecventa joasa);

  • electrostimulare (se bazeaza pe curenti aplicati pe fibre musculare ale zonei de tratament; are beneficiul de a avea efecte imediate);

  • drenaj limfatic (accelerarea circulatiei venoase si limfatice prin stimularea ganglionilor limfatici).

7. Ceai anticelulitic

Si fitoterapia isi poate aduce contributia in efortul tau de a scapa de celulita. Ceaiurile care contribuie la reducerea aspectului neplacut de coaja de portocala sunt extrem de eficiente. Insa ele nu pot face minuni! Cel mai indicat este sa le asociezi cu o dieta sanatoasa si cu miscare fizica. In aceasta combinatie poti da gata repede si eficient celulita.

Ceaiurile contribuie la reducerea celulitei prin efectul diuretic si detoxifiant pe care il au. Printre cele mai eficiente in acest sens sunt:

  • ceaiul verde;
  • cozile de cirese;
  • ceaiul de coacaze;
  • ceai de java;
  • ceai depapadie;
  • patrunjelul etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Metode anticelulitice Celulita Frumusete femei Masaj anticelulitic

Articole recomandate

Citeste si despre