4 secrete pentru o piele super stralucitoare

/ / Modificat: 2018-12-30
4 secrete pentru o piele super stralucitoare

O piele stralucitoare radiaza sanatate. Este si motivul pentru care toate femeile viseaza sa aiba un ten si un decolteu luminos. Pentru ca pielea este una dintre cele mai vizibile expresii ale frumusetii. Iar la o petrecere precum cea de Revelion, cel mai bun machiaj este o piele stralucitoare intr-un mod cat mai natural.

Suntem materie si spirit, ceea ce inseamna ca pielea noastra, dincolo de faptul ca este stratul nostru exterior vizibil, este si plina de viata. Este un organ, cel mai mare de altfel din tot organismul, si ca atare trebuie hranita si trebuie mentinuta sanatoasa. Majoritatea tratamentelor de frumusete disponibile astazi pe piata se adreseaza nevoilor fizice ale pielii, dar nu dezvaluie si modul in care poti face fiecare celula a pielii sa straluceasca, sa pulseze energie din interior spre exterior.

Cele mai comune cauze ale lipsei de stralucire a pielii:

- varsta;

- stresul;

- modul de viata nesanatos, cum ar fi fumatul, alcoolul, dependenta de droguri si obiceiurile alimentare gresite;

- Modificarile hormonale;

- Digestia necorespunzatoare.

Cu toate acestea, pielea poate deveni stralucitoare daca urmezi o serie de reguli. Iata ce trebuie sa faci:

Exfoliere corecta

Baza pentru o piele translucida, neteda si stralucitoare este exfolierea corespunzatoare. Fara aceasta, orice alt sfat este inutil. Prin indepartarea stratului superior al pielii format din celule moarte, pielea devine mai aerisita, iar cea sanatoasa si stralucitoare este scoasa la suprafata. Mai mult, exfolierea stimuleaza productia de colagen, care ofera suplete si netezime pielii. Cea mai buna exfoliere pentru o piele stralucitoare este peelingul chimic realizat cu acid glicoic, un derivat din trestia de zahar. Un beneficiu suplimentar al acidului glicoic este ca reduce ridurile fine si netezeste textura pielii.

Aport de vitamina C

Este dovedit stiintific faptul ca vitamina C ofera stralucire si imbunatateste in timp luminozitatea pielii. Stimuleaza colagenul si ofera un aport sporit de antioxidanti. Protejeaza pielea de factorii nocivi de mediu, prevenind imbatranirea prematura a pielii cauzata de razele ultraviolete sau de poluare. Patrunde adanc in piele si neutralizeaza radicalii liberi, care sunt toxici pentru celule.

Rutina de seara

Un masaj facial facut seara de seara, timp de 5 minute, ajuta extrem de mult la obtinerea unui aspect intinerit al pielii. Pe de o parte pentru ca stimuleaza circulatia sangelui, dreneaza limfa si apa in exces si relaxeaza muschii.

Apoi, folosind si un ulei de masaj special pielea va fi hranita in adancime si hidratata. Uleiul cu vitamina E si uleiul de migdale dulci sunt ideale pentru masajul facial.

Somnul suficient

8 ore de somn. Atat are nevoie organismul pentru o buna functionare. La fel si pielea ta. Conteaza si calitatea somnului, pentru ca 6 ore de somn adanc sunt mai bune decat 9 ore in care doar te-ai rasucit de pe o parte pe alta.

Dincolo de asta, importanta este si pozitia in timpul somnului. Daca dormi pe burta, fata ta va fi pur si simplu… turtita de perna, muschii vor fi ai inghesuiti, iar circulatia sangelui va fi blocata, astfel ca te vei trezi cu pungi sub ochi si cu un ten mat, tern.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele Ingrijire piele Piele stralucitoare

Articole recomandate

Citeste si despre