10 alimente pentru o piele sanatoasa

/ / Modificat: 2017-03-14
10 alimente pentru o piele sanatoasa

Secretele frumusetii pielii tale sunt ascunse in bucatarie! Aprovizioneaza-ti frigiderul si camara cu alimente care au un rol esential in mentinerea elasticitatii, stralucirii si sanatatii pielii tale! Nu doar produsele cosmetice sau protectia impotriva soarelui ajuta la prevenirea imbatranirii pielii! Iata ce alimente nu trebuie sa iti lipseasca din casa si din dieta ta zilnica!

Portocale

Portocalele sunt unele dintre citricele cele mai bogate in vitamina C, un antioxidant care elimina radicalii liberi care "ataca" celulele sanatoase ale pielii si grabesc procesul de imbatranire a ei.

In plus, specialistii sustin ca vitamina C este necesara pentru productia de colagen, care ajuta la prevenirea ridurilor si a aspectului de piele lasata.

Mango

Mango este un fruct bogat in betacaroten, care, odata ce ajunge in corp, se transforma in vitamina A, o substanta nutritiva esentiala pentru sanatatea pielii.

In cazul in care vitamina A se afla in cantitati scazute in organism, pielea ta va deveni uscata si terna.

La fel de eficiente in mentinerea sanatatii pielii si cu un continut nutritiv asemanator cu mango sunt si morcovii, dovlecii, cartofii dulci sau caisele.

Oua

Ouale sunt bogate in luteina si zeaxantina, doua substante care contribuie la reducerea ridurilor si la tonifierea pielii. Preferabil este sa se consume atat albusul, cat si galbenusul, deoarece ambele componente contin acesti nutrienti esentiali.

Avocado

Ai o piele terna, uscata, fara stralucire? Este clar! Pielii tale ii lipseste o portie sanatoasa de avocado. Fructul contine uleiuri esentiale care ajuta la hidratarea pielii, prevenind uscarea ei, si reda un aspect stralucitor acesteia.

Pe langa uleiuri, contine si cantitati importante de vitamina E si C, dar si luteina, cu rol esential in procesul antiimbatranire.

Apa

Apa este esentiala in asigurarea sanatatii pielii, in prevenirea ridurilor, hidratarea celulelor si combaterea cearcanelor. Nu este nevoie sa exagerezi cu consumul de apa. Daca bei cei doi litri zilnici recomandati in general de medici, este suficient pentru a asigura pielii tale hidratarea de care are nevoie pentru a arata mereu bine si sanatoasa.

Migdale

Migdalele fac parte din categoria oleaginoaselor cele mai eficiente in asigurarea sanatatii si frumusetii pielii. Au un continut crescut de vitamina E, un nutrient esential in combaterea efectelor nocive pe care razele ultraviolete ale soarelui le au asupra pielii. Migdalele contribuie si la prevenirea imbatranirii pielii.

Pui

Carnea de pui are un rol esential in mentinerea sanatatii pielii. Contine zinc si proteine, doi nutrienti foarte importanti pentru o piele sanatoasa si stralucitoate. Proteinele mentin un aspect proaspat si sanatos, iar zincul are un puternic efect antiinflamator. Ajuta la vindecarea rapida a ranilor si leziunilor si la regenerarea celulara.

Nuci

Greu de crezut sau nu, cel mai important efect al nucilor asupra pielii este hidratarea. Continutul bogat de acizi grasi Omega 3 contribuie la lubrifierea pielii. In plus, celelalte substante nutritive din nuci isi aduc un aport important asupra sanatatii intregului organism, care se reflecta si in aspectul pielii.

Lactate

Vitamina D este un nutrient esential pentru mentinerea sanatatii pielii, fiind de ajutor in combaterea efectelor nocive ale razelor ultraviolete ale soarelui. Din pacate, aceasta vitamina este destul de greu procurata din alimentatie si este sintetizata cel mai bine prin expunerea la soare. Cu toate acestea, in cazul in care te expui la soare si ai o deficienta de vitamina D in organism, riscul de cancer de piele este foarte crescut. Asigura-te ca furnizezi organismului acest nutrient, consumand zilnic lactate fortifiate cu vitamina D.

Spanac

Spanacul este una dintre legumele cele mai bogate in antioxidanti, care actioneaza eficient impotriva radicalilor liberi daunatori pielii si in mentinerea elasticitatii acesteia. In plus, se pare ca reuseste sa o si hidrateze si are grija sa previna aparitia imperfectiunior pielii din jurul ochilor.

Tu cu ce alimente iti hranesti pielea frecvent? Crezi in puterea acestora asupra sanatatii ei? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre