Prima masina cu airbag pentru pietoni

/ / Modificat: 2012-04-10
Prima masina cu airbag pentru pietoni

Noul Volvo V40, care si-a facut debutul international in cadrul Salonului International Auto de la Geneva pe 6 martie 2012, vine cu o serie de elemente noi in materie de siguranta: airbag-ul pentru pietoni / City Safety standard, acum activ pana la 50km/h, si cu o gama de motorizari eficiente (de exemplu: D2/115cp, 94g CO2/km), dar si performante (T5/254cp 0-100 km/h in 6.7s). Toate acestea adaugandu-se unui design revolutionar.

Cel mai recent model Volvo este destinat a face fata concurentei premium deja consacrate din clasa C (compacta).

Venit in Avanpremiera pentru o singura zi in Romania, noul Volvo V40 afiseaza o tinuta dinamica de inalta clasa datorita atentiei pentru o serie de aspecte importante. Spre exemplu, caroseria este special conceputa pentru a oferi o experienta a condusului agila, inchegata, in sprijinul satisfactiei soferului.

Pachete de asisteta si siguranta inovatoare

Noul model complet inovator Volvo V40 dispune de pachete de asistenta si siguranta inovatoare incluzand aici sistemul Pedestrian Detection, cu functie de franare automata si o serie de alte caracteristici noi precum:

  • primul airbag pentru pietoni;
  • sistemul pentru mentinerea benzii de rulare cu tehnologie haptica (Lane Keeping Aid);
  • pilotul care faciliteaza parcarea laterala (Park Assist Pilot).

Sistemul "City Safety" de evitare a coliziunilor la viteze mici a fost dezvoltat si opereaza la viteze de pana la 50 km/h.

"Noul model complet inovator V40 reprezinta cel mai inteligent si fiabil model Volvo creat pana in prezent. Toate caracteristicile sale sunt create pentru sofer, ajutandu-l sa ramana atent si bine informat pentru a evita coliziunile si situatiile periculoase", declara Håkan Abrahamsson, Manager de platforma clasa compacta. El adauga: "Cu ajutorul acestui sistem de siguranta de inalta clasa, referindu-ne la atentia sporita pentru protectia pietonilor, noul model complet inovator V40 doreste sa obtina punctajul maxim de 5 stele la noile teste de siguranta Euro NCAP imbunatatite."

Gama de motorizari permite optiuni diverse, incepand cu primul motor diesel apartinand companiei Volvo Cars capabil de emisii CO2  de doar 94 g/km , pana la motorul turbo pe benzina T5 cu o putere de 254 cp si acceleratie 0-100 km/h in 6.7 secunde. Toate variantele de motorizari dispun de tehnologie start-stop si de regenerare a energiei la franare, indiferent daca sunt dotate cu o cutie de viteza manuala sau automata.

"Inovatorul V40 va invita intr-un habitaclu extrem de confortabil cu ergonomie si tehnologie remarcabile care va permit sa fiti informati, concentrati si relaxati in acelasi timp. Aceasta abordare concentrata pe utilizator reprezinta fundamentul modelelor moderne Volvo", declara Stefan Jacoby.

"Noul model complet inovator V40 impresioneaza prin designul sau dramatic care iese in evidenta. Iar ceea ce vezi e ceea ce primesti. Vehiculul dispune de functionalitati imbunatatite si caracteristici preluate de la modele Volvo din clasele superioare – prezentandu-se intr-un format atragator, compact. De asemenea, vehiculul are atat de multe functionalitati noi, incat se poate spune ca are totul", declara Håkan Abrahamsson.

Pretul Volvo V40 incepe de la 18.400 Euro, fara TVA, pentru motorizare D2/115cp transmisie manuala, versiune de vanzare Basic.

Echipamentul standard include (selectie):

CITY SAFETY - sistem de evitare a coliziunilor la viteze mici, pana la 50km/h

Pedestrian airbag technology

Airbaguri fata sofer si pasager

Airbag pentru genunchi (fata, sofer)

SIPS bags, airbag-uri laterale fata

IC - Airbag-uri  tip cortina,fata/spate

DSTC - Sistem dinamic control tractiune si stabilitate cu Control Avansat al Stabilitatii (Advanced Stability Control)

Control al Tractiunii in Viraje cu functie de control vectorial al cuplului (Corner Traction Control with Torque Vectoring ) si Mod Sport

EBA - Asistare la franarea de urgenta

Sasiu dinamic Efficiency

Roof spoiler

Filtru de particule diesel

Positive Temperature Control (PTC)

Tehnologie Start-Stop

Climatizare automata

Bancheta spate rabatabila (60/40)

Volan reglabil pe inaltime si telescopic (coloana deformabila)

Oglinzi electrice si incalzite in culoarea caroseriei

Semnalizatoare in oglinzile exterioare

Scaun fata pasager cu spatar rabatabil

Geamuri electrice fata / spate (cu functie Auto Up&Down)

Cotiera fata cu suport pentru pahare

Pachet standard de lumini (plafon, portbagaj-stanga,torpedou, spate consola centrala, rand1-theatre lights)

Radio CD player 1 disc; Performance 4 difuzoare ; compatibil MP3/WMA

Interfata multimedia "Sensus"

Ecran mulltifunctional color (5")

Amplificator 2X25W

Intrare auxiliara jack 3.5"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre