Distractiile de vara - plusuri si minusuri pentru mamici

/ / Modificat: 2015-06-05
Distractiile de vara - plusuri si minusuri pentru mamici

Trenul din Franta a adus, cu viteza maxima, vacanta de vara a copilului, iar tu, in sfarsit, rasufli usurata ca ai scapat de trezitul de dimineata, de drumurile pana la gradi sau scoala si de sedintele cu parintii, macar pentru 2-3 luni de zile. Nu te aseza prea confortabil in fotoliul "relaxarii"!

vara_mamici

Chiar daca cel mic este in vacanta, vara aduce, pe langa beneficiile de rigoare, si o multime de batai de cap!

Plusurile verii pentru mamici

Mai mult timp dedicat relatiei de cuplu

A venit vacanta si poti profita de ea pentru a-ti face "pachet" copilul si a-l expedia rapid la bunici, matusi sau alte rude din afara orasului. Indiferent ca sta 1 saptamana sau 1 luna, important este ca vei avea cateva zile de respiro, in care poti profita pentru a te rasfata si a-ti alinta si partenerul, care pare sa fi uitat deja ce e acela un gest tandru.

Tu unde pleci in vacanta cu familia ta? Top 5 oferte ale agentiilor de turism pentru familia ta


Vacanta si calatorii - cocktailuri, piscine, somn, relaxare

Indiferent ca este alaturi de copil sau nu, plecarea in vacanta este motiv de distractie si bucurie pentru mamici. Si cum vara se asorteaza cel mai bine cu costumul tau de baie si cocktailul preferat, ce destinatie poate fi mai placuta decat... litoralul?!

in_vacanta

Sejurul turistic are un efect amnezic si indulgent asupra ta. Cam treci cu vederea obrazniciile copilului si ii permiti mai multe decat ar trebui! Tot ce vrei este ca, pentru cateva zile, sa iesi din pielea parintelui si sa te bucuri de relaxare si voie buna! E un pacat pe care ti-l permiti... macar in vacanta!

Mai putine haine de spalat

Vara, copilul tau nu are nevoie de prea multe haine pe el. Nu de alta, dar soarele are grija sa il dezbrace putin cate putin. Prin urmare, murdareste mai putin, iar masina ta de spalat isi ia un binemeritat concediu de vara.

Mai putina mancare de facut

11 retete de inghetata pe bat, din fructe, pentru copii

Daca sunt mai putine haine de spalat, atunci este si mai putina mancare de gatit! Care este legatura? Simpla! Trebuie sa aratati bine in hainutele mulate si sumare cu care va obliga vara sa iesiti pe strada, deci, mancati mai putin si mai sanatos! In plus, pietele abunda de fructe si legume care "implora" sa se cupleze intre ele, in cele mai spectaculoase salate, asa ca, ce rost are sa mai aprinzi aragazul?

Minusurile verii pentru mamici

Distractiile de vara isi muta "gunoaiele" in casa ta

Vrei nu vrei, vara isi face loc si in casa ta, dar te cam pune la munca. Nisipul se instaleaza prin toate cotloanele casei, jucariile copilului acopera covoarele sau parchetul, insectele se indragostesc de pielea voastra si va "saruta" cum stiu ele mai bine - intepandu-va, iar arsurile solare si insolatiile va pandesc la fiecare iesire afara.

Mici accidentari ale copilului

Vara este destul de incapatanata si pune destul de multe piedici in calea sanatatii copilului. De la mici cazaturi cu bicicleta sau rolelele, julituri provocate in timpul alergarilor sau vanatai cauzate de cataratul in copac, jocurile in aer liber sunt adevarate capcane pentru siguranta si sanatatea lui.

Destinderea copilului pe timpul verii, o sursa de stres

Credeai ca daca ai scapat de scoala si teme, ai lasat in urma stresul si oboseala? Acum, copilul are la dispozitie aproape 3 luni in care trebuie sa isi ocupe timpul intr-un mod cat mai distractiv si constructiv pentru el, iar tu trebuie sa ii faci un program de vara. Epuizant, nu-i asa?!

Ce alte avantaje si dezavantaje ale verii crezi ca iti vor mai trece pragul in aceasta vara? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre