8 trenduri pentru gravide si mamici in 2012

/ / Modificat: 2012-09-13
8 trenduri pentru gravide si mamici in 2012

In fiecare an apar trenduri noi pentru gravide si mamici, legate de toate aspectele si evenimentele importante ale maternitatii. In 2012, nu mai sunt la moda fotografiile cu burtica expusa la lumina zilei sau vestile despre sexul copilului, comunicate direct de medicul ginecolog parintilor.

Chiar daca nu toate gravidutele si mamicile tin cont de trenduri in perioada speciala a maternitatii, o buna parte dintre acestea au tendinta sa se alinieze noutatilor dintr-un motiv sau altul. Iata ce "se poarta" in 2012 in randul parintilor de pretutindeni!

Nasterea inainte de casatorie

In urma cu cateva decenii, nasterea inainte de casatorie era blamata in majoritatea comunitatilor crestine, care promovau puternic virginitatea la altar. Emanciparea adusa de viata moderna a rasturnat situatia cu totul, cuplurile din toata lumea devenind intai parinti, si apoi sot si sotie.

Fie ca vorbim de Romania sau de SUA, stilul de viata a inversat ordinea celor doua momente importante. Probabil ca vedetele care adera la acest trend, alegand casatoria dupa ce apare un urmas, sunt cele care au dat trendul. Motivul consta in varsta tot mai inaintata la care adultii decid sa spuna "Da", dar si in faptul ca tinerii locuiesc multa vreme impreuna, fara sa isi oficializeze relatia.

Silueta burticii

Toata lumea se emotioneaza privind o fotografie cu burtica unei gravidute, insa anul 2012 aduce in prim-plan portretul siluetei burticii, surprins intr-o lumina difuza, preferabil la apusul soarelui. Avantajul acestei imagini inedite este, in mod cert, farmecul artistic deosebit, dar si faptul ca alte imperfectiuni fizice ale viitoarei mamici sunt mai putin vizibile.

Prajitura vestitoare

Tot anul fatidic 2012 a schimbat radical ideea de a primi marea veste a sexului copilului. Parintii nu mai vor sa auda daca vor aduce pe lume un baietel sau o fetita direct de la medic, intr-o atmosfera rece de spital. In schimb, "savureaza" (la modul propriu) raspunsul mult asteptat, astfel:

Tatal ridica rezultatul ecografiei bine sigilat intr-un plic de la medicul ginecolog, il duce direct in laboratorul unei cofetarii, solicita discretie maxima si roaga angajatii unitatii sa faca un platou de prajituri speciale, cu umplutura roz daca bebelusul este fetita sau crema albastra, daca bebelusul este baietel. Parintii gusta apoi cu emotie prajiturile si afla genul bebelusului in cel mai dulce mod cu putinta.

Petrecerea viitorului tatic

Petrecerea burlacului are acum o verisoara de gradul I, "petrecerea viitorului tatic". Intrunirea este organizata de toti prietenii si rudele de sex masculin ale sarbatoritului, in cinstea noptilor nedormite care vor urma imediat dupa nastere si a scutecelor pe care si taticul le va schimba cu harnicie, brat la brat cu mama.

Decoratiuni clasice pentru camera copilului

Recesiunea economica mondiala i-a determinat pe viitorii parinti sa investeasca in decoratiuni clasice pentru camera copilului, astfel incat ele sa poata fi pastrate si atunci cand micutul creste. Peretii vopsiti cu personaje din desene animate au fost inlocuiti cu modele suficient de placute pentru gazduirea unui copil, dar si destul de rafinate pentru a fi pe placul ochiului unui adult. Tapetul gri cu alb, in zigzag, este un exemplu popular si modern, utilizabil cu brio si peste 5-8 ani.

Filmarea si fotografierea nasterii

Clinicile private au pus la dispozitia parintilor un serviciu mai putin obisnuit odinioara, dar in trend anul acesta: filmarea si fotografierea nasterii, secunda cu secunda, indiferent de expunerea intima a "desfasurarii actiunii". Pana si nasterea prin cezariana este imortalizata astfel, la dorinta exprimata de mamele si tatii din intreaga lume. In plus, tot mai multi fotografi profesionisti se specializeaza in nasteri, de cand parintii vor o sesiune foto profesionista cu momentul sosirii pe lume a bebelusului.

Hainele largi de gravida

La capitolul vestimentar, croielile supradimensionate ale hainelor domina in mod clar tendintele pentru moda gravidelor. Rochiile largi si drapate sau pantalonii speciali conceputi pentru a-si modifica dimensiunea din prima luna de sarcina pana in cea de-a noua sunt la mare cautare in 2012.

Curelele purtate deasupra burticii sunt si ele populare si alese in numar mare de vedetele de la Hollywood.

Vestea online

Un alt trend puternic al anului in curs este afisarea pe site-urile de socializare si pe platformele video imagini cu testul pozitiv de sarcina, burtica pozata pe saptamani si ecografiile periodice ale gravidutei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre