5 modalitati de a petrece mai mult timp in familie

/ / Modificat: 2012-10-05
5 modalitati de a petrece mai mult timp in familie

Timpul petrecut cu familia este cel mai frumos si important lucru pe care il poti face pentru a creste un copil demn de toata lauda. Timpul petrecut in compania copilului si impreuna cu cei dragi din familie nu poate fi substituit cu nicio alta metoda care sa va ajute sa va apropiati si sa consolidati o relatie apropiata. Pe cat de pretios este timpul pentru fericirea micutului tau, pe atat este de greu de gasit in agenda fiecarui membru al familiei! Iata cateva idei creative si la indemana prin care sa maresti timpul petrecut in compania celor dragi!

Prioritizeaza-ti munca si organizeaza-ti agenda!

Principalul motiv pentru care nu gasesti timp sa stai cu familia si copilul tau este pentru ca esti foarte dezorganizata si haotica in treburile pe care le ai de facut. Daca tot amani unele lucruri si te aglomerezi cu toate intr-o anumita perioada, nu vei mai apuca sa ii vezi deloc la fata pe cei dragi.

De aceea, agenda si prioritizarea treburilor sunt esentiale pentru a-ti desfasura viata in mod ordonat si a face loc in programul tau si momentelor de relaxare alaturi de familie.

Implica toata familia la curatenie, cumparaturi si gatit!

In situatia in care curatenia casei si gatitul iti revin doar tie, pe langa plata facturilor, cumparaturile, serviciul si alte sarcini de munca sau domestice cotidiene, in mod cert nu iti vor ajunge 24 de ore pentru a reusi sa mai stai si cu prichindelul tau sau cu familia.

De aceea, este important sa profiti de faptul ca la unele dintre treburile pe care le ai de facut prin casa poti fi ajutata de copii si familie.

De exemplu, gatitul, cumparaturile si curatenia trebuie sa devina activitati de familie, in care sa va ajutati reciproc. Fa in asa fel incat acestea sa fie si distractive, pentru ca cel mic sa nu-si piarda interesul pentru ele. Dansati in timp ce faceti curatenie, creati tot felul de forme din aluat sau legume cand gatiti sau jucati-va prin magazin la cumparaturi. Acestea sunt doar cateva idei prin care sa transformi activitatile domestice in jocuri sau distractie pentru copil.

Elimina factorii care-ti mananca timpul inutil!

Renunta, in masura in care poti, sa iti mai aduci de lucru pentru acasa sau sa stai de vorba la telefon ori pe laptop ore in sir. Sunt lucruri care-ti fura din timpul pe care l-ai putea petrece cu copilul sau cu familia ta.

De asemenea, fii practica si in privinta gatitului sau curateniei. Gateste mai multe feluri deodata si care sa tina macar doua-trei zile, pentru a evita sa stai in bucatarie zilnic. Invata sa mentii curatenia in casa, astfel incat aceasta sa aiba loc saptamanal si nu o data la doua zile. Este timp pretios pe care l-ai putea fructifica in compania familiei tale!

Informeaza-te, fa plati si cumpara online!

Daca vrei sa mai castigi ceva timp pentru a-l petrece alaturi de familia ta, incearca sa reduci orele in sir petrecute la cozile pentru plata facturilor si realizarea cumparaturilor, apeland la servicii online.

Cu ajutorul catorva click-uri, poti plati toate facturile casei, iar navigand pe un site de cumparaturi online, poti umple un cos plin cu toate cele necesare, fara a fi nevoie sa te deplasezi, deoarece asigura transportul la domiciliu.

In felul acesta, poti face loc in programul tau activitatilor de joaca cu copilul, plimbarilor in parc sau altor activitati agreate de cei dragi.

Creati traditii si ritualuri de familie personalizate!

De obicei, sarbatorile sunt cele care aduna laolalta toti membrii familiei si care favorizeaza petrecerea unui timp de calitate alaturi de acestia. Insa nu este nevoie sa asteptati sa vina sarbatorile, care nici nu sunt foarte multe la numar, pentru a va bucura de compania celor dragi.

Puteti inventa voi unele noi, specifice familiei voastre. Puteti crea Ziua Familiei, puteti transforma vinerea seara in noapte de jocuri sau sa aveti grija ca pranzul de duminica sa fie luat intotdeauna in familie, cu bunici, matusi si verisori.

Puteti inventa orice fel de traditie de familie doriti, atat timp cat aceasta presupune adunarea laolalta a intregii familii si petrecerea unui timp de calitate impreuna.

Tu cum reusesti sa petreci mai mult timp alaturi de familia ta? Cum iti faci loc in programul incarcat pentru a te juca cu copilul si a face tot soiul de activitati distractive cu el? Impartaseste-ne trucurile si secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp in familie Activitati de familie Activitati distractive copii

Articole recomandate

Citeste si despre