4 motive pentru care o casa dezordonata este un lucru bun

/ / Modificat: 2018-10-11
4 motive pentru care o casa dezordonata este un lucru bun

Fiecare mamica stie ce inseamna sentimentul acela de vinovatie atunci cand se uita la fiecare camera din casa si descopera ca niciun cotlon nu a ramas neatins de dezordine.

Poate ca exista o anumita preconceptie asociata cu ce inseamna sa ai dezordine in lucrurile care te inconjoara, insa in realitate fiecare familie poate trai frumos, indiferent daca casa sa arata ca si cum a trecut uraganul prin ea sau daca este atat de bine organizata si ordonata incat ar putea fi prezenta usor in paginile unei reviste de design interior (ceea ce intre noi fie vorba, este practic imposibil daca ai un copil mai mic de 5 ani).

Iata de ce o casa dezordonata are avantajele sale:

1. Il ajuta pe cel mic sa fie creativ

Cine nu isi aduce aminte cand folosea cearceaful pe post de "cort", sau cand cauta comori prin teancurile de rufe proaspat spalate si impaturite? Adevarul este ca diverse lucruri lasate la intamplare prin casa incurajeaza copilul sa isi foloseasca imaginatia…ai insa grija sa nu lasi rujul la indemana prichindelului pentru ca s-ar putea sa te trezesti cu un nou model de tapet pe pereti, care nu sunt la fel de usor de curatat ca imbracamintea.

2. Il invata pe cel mic valoarea treburilor casnice

Daca copilul tau (sau, de ce sa nu fim sincere, sotul tau) stie ca tu esti cea care va face mereu ordine si va organiza totul in casa dupa fiecare sesiune de joaca, sau dupa fiecare cina, atunci cum va invata care este adevarata valoare a treburilor casnice si cum va invata ce inseamna exact sa dai o mana de ajutor?

Nu strica sa responsabilizezi copilul cat mai devreme, daca imprastie toata cutia de lego pe jos in sufragerie, atunci fa-l sa inteleaga ca trebuie sa stranga cand nu mai vrea sa se joace. In plus, ii poti da o treaba casnica de care el si doar el sa fie responsabil.

3. Nu vei mai sta constant sub presiune

Atunci cand trebuie sa pastrezi o intreaga casa ordonata poate fi extrem de obositor pentru tine, de fapt, cu siguranta doar gandul ca trebuie sa mentii caminul intr-o stare cat mai aproape de perfectiune este epuizant! Daca inlaturi presiunea care te apasa si accepti ca putina dezordine in sufragerie nu inseamna sfarsitul lumii, vei fi surprinsa de cat de relaxata vei fi la sfarsitul zilei.

4. Creeaza amintiri pentru o viata

Sigur iti aduci aminte de cea mai dezordonata incapere din casa parinteasca, sau de la bunici, unde cautai ore in sir comori doar de tine pretuite. Pana la urma nu era o camera dezordonata, era o camera in care se depozitau tot felul de lucruri mai rar folosite, dar tu o iubeai pentru ca niciodata nu stiai ce vei descoperi in cautarile tale. Micutul tau isi va aminti cu drag de momente asemanatoare si le va pretui pentru intreaga viata.

Dezordinea nu conteaza pana la urma, ce este mai important este sa ai un camin placut si cald, incarcat de fericire, dezordinea nu creeaza de fapt amintiri, ci tu si familia voastra o faceti si pana la urma asta este tot ce conteaza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Casa Copil dezordonat

Articole recomandate

Citeste si despre