Cheltuielile necesare cresterii unui copil

/ / Modificat: 2011-11-28
Cheltuielile necesare cresterii unui copil

Care sunt cheltuielile necesare cresterii unui copil? Daca sunteti in punctul in care va doriti un copil si ati intrat in etapa de conceptie, cu siguranta sunteti foarte incantati de ideea unui nou membru al familiei voastre.

Intemeierea unei familii poate fi una din cele mai frumoase experiente care pot aduce implinire si multumire, pe care un cuplu o poate impartasi.

Ca viitori parinti trebuie sa tineti cont si de faptul ca un copil inseamna si cheltuieli mai mari. Deseori, copiii sunt cei pentru care se cheltuie cel mai mult intr-o familie, deoarece au nevoie de mancare, hainute, educatie si alte lucruri esentiale.

Cu siguranta v-ati interesat deja despre conceptie, sarcina, nastere, cresterea si educarea copilului, dezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor.

Sunt cateva lucuri pe care ar trebuie sa le stiti despre ce inseamna un bebe si din punct de vedere al cheltuielilor.

Calculeaza acum!

Cat costa educatia copilului tau?

Cazarea

Cand vine vorba despre cazarea unui copil trebuie sa luati in considerare toate aspectele legate de acest subiect. Aici este vorba de utilitati: intretinere, lumina etc., chirie (sau rata la banca in cazul in care casa in care locuiti nu este platita inca), mobila si tot ce mai presupune pregatirea camerei pentru copil.

Mancarea

In ceea ce priveste mancarea, aici cheltuielile cresc simtitor pentru ca este vorba despre alimentatia unui copil si acesta este unul dintre aspectele foarte importante din cresterea unui copil. O alimentatie sanatoasa si echilibrata nu trebuie sa ii lipseasca nici unui copil.

Transportul

Transportul este necesar oricarui copil. Plecand de la caruciorul in care bebe sta cand este foarte mic, pana la biletele pentru transportul in comun sau cheltuielile pentru achizitionarea si intretinerea unei masini proprii. Indiferent de locul in care va trebui sa mearga, fie ca este vorba de mersul in parc, la un spectacol, la gradinita sau la scoala, voi ca parinti va trebui sa ii asiguranti copilului chetuielile de transport.

Hainutele

Hainutele vor fi intotdeauna un lucru strict necesar pentru un copil. Plecand de la scutece pana la pantalonasi, tricouri, pantofiori. Chiar daca la un anumit moment cand bebe creste scapati de scutece, hainutele vor trebui schimbate regulat pentru ca, fiind in crestere, copilului ii vor ramane mici foarte repede. In plus, copilul trebuie sa aiba hainute in functie de anotimp si trebuie imbracat corespunzator pentru a nu se confrunta cu vreo raceala nedorita.

Ingrijirea medicala

Orice copil, indiferent de cat de bine protejat este, va avea cel putin o vizita la medic, chiar si pentru o banala raceala sau vreuna din bolile copilariei. Medicamentele necesare pentru copil contribuie si ele la chetuielile cresterii unui copil.

Cine sta cu bebe?

Este intrebarea pe care multi parinti si-o pun atunci cand concediul pentru cresterea copilului se termina sau cand mamica decide sa se intoarca la serviciu. Aici poate intra angajarea unei bone, mersul la cresa sau gradinita sau, pentru cei mai norocosi, bebe va sta cu bunicii. In orice situatie, si pe acest plan vor trebui resurse financiare.

Educatia

Ultima, dar nu cea din urma, educatia copilului este una dintre pricipalele griji ale parintilor. Copilul va merge la gradinita, apoi la scoala si in ambele situatii parintii vor trebui sa faca fata chetuielilor: uniforme, rechizite, activitati extracuriculare etc.

Planul de economisire pentru educatie EduPlan, oferit de BRD Asigurari de Viata, este un plan de economisire pe termen mediu si lung, care va ajuta sa acumulati banii necesari pentru cheltuielile esentiale din perioada studiilor copilului, cand acesta depinde financiar de familie, sa transformati in realitate visele lui si sa ii puteti oferi un viitor sigur din punct de vedere financiar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copil Bani educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre