Copiii si bugetul familiei: Ce ar trebui sa-i spuneti copilului dvs. despre bani

/ / Modificat: 2022-01-28
Copiii si bugetul familiei: Ce ar trebui sa-i spuneti copilului dvs. despre bani

În generatiile anterioare, nu se obisnuia sa se discute cu copiii despre situatia financiara a parintilor, dar astfel de conversatii ajuta la stabilirea unor obiceiuri utile de la o varsta frageda. Haideti sa aflam cum sa vorbim cu copiii despre bani.

De unde sa începeti sa vorbiti despre bugetul familiei

Expertii recomanda implicarea copiilor în discutiile despre bugetul familiei din momentul în care acestia devin interesati de conceptul de bani. Acest lucru se întampla adesea atunci cand un copil doreste o jucarie sau un gadget nou si scump, pentru care parintii nu au suficienti bani. Pentru a evita conflictele si pentru a nu-i provoca copilului dumneavoastra o trauma emotionala, ar trebui sa discutati deschis cu el de ce nu este posibila aceasta achizitie în acest moment.

În clasele mai mici, atunci cand copilul stie deja sa numere, îi puteti arata bugetul familiei în cifre: care este venitul total al familiei, cati bani sunt cheltuiti în fiecare luna pe elemente obligatorii, cum ar fi facturile la utilitati, chiria, calatoriile, ce se deduce pentru mancare, cumparaturi si divertisment. 

Cum sa va învatati copilul sa economiseasca bani

A sti cum sa economiseasca si sa economiseasca pentru propriile nevoi este o abilitate importanta care va fi cu siguranta utila la varsta adulta. Ar trebui sa învatati economisirea în etapa în care copilul începe sa primeasca bani de buzunar. Explicati-i copilului dumneavoastra cum poate economisi pentru ceea ce îsi doreste economisind o parte din banii de buzunar si faceti împreuna cu el un plan financiar, astfel încat sa înteleaga cat timp va trebui sa economiseasca pentru a-si îndeplini visul.

În cazul în care copilul dvs. viseaza la un gadget scump si economisirea pentru el în acest mod nu are nicio sansa în mai putin de 5 ani - oferiti-i o plata simbolica pentru ca face treburi suplimentare sau are rezultate bune la scoala. Este important ca primul proces de economisire sa se încheie cu succes - acest lucru va cimenta o experienta pozitiva în mintea lui.

Daca gadgetul dorit este înca peste bugetul copilului, oferiti-va sa colectati jumatate, iar parintii vor contribui cu cealalta jumatate. Puteti economisi putin pentru aceasta cauza sau puteti lua un bani imprumut online rapid pe termen scurt. Cele mai bune conditii de împrumut sunt usor de gasit cu MyCredy, serviciul de comparare financiara. Evalueaza-ti nevoile si optiunile, deoarece împrumutul este o responsabilitate financiara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bani educatie copii Bani copii

Articole recomandate

Citeste si despre