Elev, despre taierile de la Educatie: "Alo, doamna Dancila, opriti atentatele asupra sistemului de invatamant"

/ / Modificat: 2019-08-13
Elev, despre taierile de la Educatie:

Guvernul a stabilit sa taie un miliard de lei de la bugetul Educatiei. Banii erau destinati programului "Merg la Scoala," care nu a fost pregatit la timp, a precizat premierul Viorica Dancila.

Presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta (AEC), Mihai Tanase, a scris un mesaj despre "atentatele la adresa sistemului de invatamant," adresat premierului Viorica Dancila.

Foto:Adevarul

"E oficial, Guvernul a taiat un miliard de lei de la educatie. Fireste, sigur e vina noastra ca nu puteam sa vedem perspectiva, bugetul pentru educatie e prea bogat, toate masurile necesare au fost deja implementate, iar sistemul merge brici. Sau cel putin asa crede domnul Teodorovici ca ar trebui sa gandim.

Alo, doamna Dancila, opriti, va rog, toate atentatele la adresa sistemului de invatamant, dupa ce ca ati lasat zeci de mii de elevi fara mijloc de transport pentru scoala, acum luati 440 milioane de lei de la titlul "asistenta sociala"?

Cam atat ar fi fost necesar ca sa decontati naveta tuturor elevilor navetisti (125.000 in anul 2015-2016), daca abonamentele tuturor ar fi costat 400 lei. Uneori, sincer, am impresia ca ne caracterizeaza un sadicism crancen, parca pentru unii a devenit amuzant sa se gandeasca in fiecare zi ca sunt copii care merg 5-10 km pe jos pana la scoala sau practica curse la ocazie cu strainii. Ce urmeaza? Taiem si bursele elevilor?," a scris presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, pe pagina sa de Facebook.

Prin intermediul programului "Merg la scoala" elevii ar fi primit vouchere in valoare de 250 de lei pentru achizitionarea de manuale, rechizite si echipament sportiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie Bani educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre