Trucuri pentru dieta. La cafea cu Mihaela Bilic

/ / Modificat: 2009-02-04
Trucuri pentru dieta. La cafea cu Mihaela Bilic





 

Intr-o cafenea draguta, intr-un mediu prietenos si o atmosfera destinsa, am cunoscut-o pe Mihaela Bilic, cunoscuta drept "nutritionista vedetelor".



Cea care la prima vedere poate parea un nutritionist pretentios, tocmai din pricina faptului ca a ajutat atatea vedete sa-si recapete silueta printr-un regim de viata sanatos, este de fapt o fire cat se poate de joviala, deloc pretentioasa, care recomanda cu toata increderea fasolea si ciorba.

Mihaela Bilic ne-a acordat, la o cafea, cateva sfaturi de alimentatie si dieta si ne-a vorbit despre cartea ei, "Traiesc, deci ma abtin".

Dieta proaspetei mamici...



Despre regimul alimentar al femeii dupa nastere, doctorul Mihaela Bilic spune ca ar trebui sa fie unul mai drastic pentru ca aducerea pe lume a unui copil face ca metabolismul sa scada, asa incat arderile se produc mai greu si totul se depune cu mult mai multa usurinta.

Ar putea parea o ciudatenie, dar alaptarea te poate ajuta sa slabesti. Asa ca, daca poti alapta, nutritionistul recomanda sa o faci. Nu doar micutul tau va avea o multime de beneficii din acest lucru, ci si tu.

In ceea ce priveste dieta mamicii in timpul alaptarii, Mihaela Bilic afirma ca nu exista nicio problema: laptele il ai sau nu si indiferent ce si cat ai manca, nu scade cantitatea de lapte.

...si a gravidei

In acest caz nu este vorba tocmai despre o cura de slabire, ci mai degraba de o pastrare a obiceiurilor alimentare sanatoase si o evitare a consumului mai mare de alimente. O femeie insarcinata NU mananca pentru 2!

Chiar si medicii obstetricieni spun ca o femeie nu trebuie sa creasca foarte mult in greutate pe perioada sarcinii.

Dependenta de dulce

Dependenta de dulce a fost un alt subiect atins de nutritionist in discutia noastra. Pentru a scapa de aceasta trebuie mai intai sa constientizezi capacitatea ta de a rezista in fata dulciurilor. Daca esti capabila de moderatie, poti manca dulciuri in cantitati foarte mici, daca insa o patratica de ciocolata nu insemna pentru tine decat inceputul consumarii intregii tablete, cel mai bine este sa-ti asumi abstinenta totala.

Zaharul este un factor de imbatranire, indiferent ca este zahar alb, brun, din trestie de zahar sau orice alt tip. De aceea, Mihaela Bilic recomanda inlocuirea zaharului cu indulcitori (asparmat, ciclamat, zaharina etc.)

Totodata, nu este recomandata inlocuirea dulciurilor cu fructe, acestea fiind acide, cu un continut ridicat de calorii care nu aduc senzatia de satietate si cu un continut ridicat de zahar. "Fructele nu sunt un ajutor in cura de slabire", spune nutritionista.

Vestea buna de la nutritionist este aceea ca inghetata este cel mai putin periculos dulce pentru silueta noastra. Sigur ca nu o vom consuma in exces si singura care are aceasta calitate este inghetata simpla de vanilie, fara sirop...

NU dietelor disociate



"Cea mai buna cura este cea pe care organismul nu o simte", spune Mihaela Bilic, adepta a dietelor echilibrate si asociate. Cel mai usor vom slabi 'pacalind' organismul. De aceea este important ca numarul de calorii sa scada progresiv atunci cand incepem o cura de slabire.

Cat despre acele femei care isi doresc sa se ingrase, medicul spune ca acest lucru nu este deloc usor. O persoana nu se ingrasa, in cele mai multe cazuri, datorita unui metabolism care are capacitatea de a arde foarte repede tot ce asimileaza. Nu este deloc usor sa incetinesti arderile, dar ele vor incetini de la sine odata cu trecerea anilor. Metabolismul scade, iar kilogramele incep sa se acumuleze.

Cele mai bune alimente in cura de slabire

Fasolea boabe este de preferat in locul orezului si al pastelor, avand un continut crescut de fibre. "Este cea mai bogata sursa de proteine vegetale, esentiale in regimuri vegetariene si cu aport substantial de calciu si fier".

Carnea, chiar si cea de porc, "este prietena curei de slabire", aducand organismului nu doar aportul de calorii si senzatia de satietate, ci si o 'fortare' sa consume caloriile acumulate.

Pestele gras (ton, somon, macrou, sardina, somn etc.) ar trebui consumat de 3 ori pe saptamana, el continand "cea mai buna grasime".

Strugurii si perele sunt fructele preferate de Mihaela Bilic, atat pentru gust, cat si pentru alte calitati pe care le au.

Cam pe aici s-a oprit discutia noastra cu medicul nutritionist Mihaela Bilic si mai multe informatii utile pentru curele de slabire veti regasi cu siguranta in cartea ei, "Traiesc, deci ma abtin", desemnata cea mai bine vanduta carte a anului 2008, in Romania.

Discuta pe forum despre dieta recomandata de Mihaela Bilic.

Simona Chiric

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre