Slabitul dupa nastere, trucuri practice testate de mamici

/ / Modificat: 2013-06-27
Slabitul dupa nastere, trucuri practice testate de mamici

Slabitul dupa nastere scoate peri albi multor proaspete mamici. Sfaturile specialistilor sunt utile, dar parca mai bune si mai eficiente sunt trucurile altor mamici care au trecut deja prin acest proces de remodelare corporala si stiu exact care sunt punctele slabe si dificultatile si cum le depasesti. Iata trucuri de slabit de la mamici care si-au recapatat silueta!

Gaseste o sala care are si spatiu de joaca pentru copii!

Iti doresti foarte mul sa mergi la sala, dar nu ai cu cine sa lasi copilul! Afla ca exista sali de gym care si-au dezvoltat o aripa speciala pentru joaca copiilor sau chiar pentru sporturi dedicate lor. Din ce in ce mai multe mamici au inceput sa le descopere si sa bucure de ele!

Stabileste un scurt program de exercitii acasa!

Nu trebuie sa fie complexe si nici sa urmareasca indicatii complicate: stabileste un numar de genuflexiuni, unul de abdomene si de flotari, de foarfeci si rasuciri de trunchi si fa-ti un mic program de 15 minutele zilnic. Cand sa il pui in practica? Cand doarme bebelusul, evident!

Plimbari lungi si dese... cu caruciorul!

Impusti mai multi iepuri deodata cu iesitul la plimbare alaturi de bebelus: va destindeti, va aerisiti, copilul probabil ca va adormi in carut, iar tu slabesti fara extra efort!

Nu apela la medicamente si diete restrictive!

Multe mamici sunt atat de ocupate cu ingrijitul noului nascut si cu alte griji incat lista cu intrebari despre recuperarea siluetei este de obicei uitata sau lasata la urma. Astfel, mamicile au tendinta sa apeleze la cele mai nocive medicamente de slabit si diete restrictive care le pot pune in pericol viata. Cere sfatul medicului inainte de a purcede la drumul oricarei diete care promite ca vei da jos un numar mare de kilograme intr-un timp record si inainte de a inghiti ceaiuri sau medicamente ce-ti pot ameninta sanatatea.

Noteaza ce mananci si ce bei, jurnalul de dieta!

Ai fi uimita sa constati cate lucruri inutile mananci si bei in cursul unei zile, inconstient. Multe mamici au spus ca abia dupa ce au inceput sa tina un jurnal de dieta au inceput sa isi dea cu adevarat seama ca mananca unele alimente fara noima. Ele au inceput astfel sa taie din numarul de calorii zilnic si sa inceapa sa slabeasca. Atunci cand vezi scris negru pe alb cat anume mananci vei avea tendinta sa incepi sa tai pentru ca vei dori sa vezi cum numarul caloriilor scade. Acest lucru te va motiva!

Trucurile testate de mamicile din comunitatea Copilul.ro pentru slabitul dupa nastere

Crocodil: Eu am slabit dupa ambele sarcini cu o combinatie ce continea si ceai verde: o cana de ceai facuta dintr-un un plic de ceai verde si unul de ceai antiadipos - cred ca a fost cea mai faina cura de slabire, dar regula e sa bei ceaiul cu sfintenie zi de zi, fara sa sari peste...iti regleaza si metabolismul, te simti si bine (in primele zile e posibil sa ai ceva crampe, pana se mai regleaza tranzitul intestinal, de aia e bine sa incepi cu bautul de ceai vineri seara, sa ai timp pana luni...).

Mgm: Mie mi-a folosit supa de varza (poate ati mai auzit de ea), iar in rest, multe fructe (inainte de masa) si legume, fara dulciuri si paste si fara mancat seara dupa ora 19. Axati-va pe gratare si salate si mai ales nu va infometati!(cand va e foame incercati sa rontaiti legume-de ex. Morcovi). Micul dejun trebuie sa fie masa cea mai bogata, apoi pranzul -echilibrat, iar cina – usoara. Beti multe lichide- apa,ceai si neaparat faceti miscare. Sportul e de neinlocuit - daca nu aveti timp sa mergeti la sala sau sa faceti jogging, incercati acasa - eu dimineata deschid geamul si fac cateva exercitii timp de 10-15 minute. Ma simt mult mai bine dupa si ajuta. De asemenea ajuta mult miscarea in aer liber, de orice fel. Si nu in ultimul rand masajul - puteti sa masati singure cu orice crema zonele care va "deranjeaza".Astea au functionat la mine.

Andra_Mihu: Atata vreme cat alaptezi nu vei putea slabi, pentru ca organismul are tendinta de a face "rezerve" pentru a se asigura ca este stimulata lactatia. De altfel, nici nu e recomandabil sa tii diete in aceasta perioada, pentru ca si calitatea laptealui va avea de suferit. Tot ceea ce poti face e sa faci miscare sub orice forma - mers pe jos, alergare, aerobic, sarit coarda, inot etc. Evita bauturi dulci, carbogazoase (sucuri) si dulciurile. Vei avea timp sa slabesti dupa ce nu mai alaptezi.

Diana_Clara: Recomand sa se bea ceai neindulcit si caldut pe nemancate si inghitituri mici (nu prea tare, caci nu mai actioneaza planta), ori apa calduta. Ceaiurile se beau prin rotatie. De regula, un amestec de ceaiuri se foloseste 2 saptamani, dupa care se trece la alt amestec.
E recomandabil felul 1 si 2 de mancare (supa si ...). Felul 3, Dulciurile se mananca inainte de masa, ori in alt moment al zilei. Fructele e indicat sa se consume doar dimineata.
Asadar, ceaiuri inainte de orice mancare, apa plata dupa orice mancare, si pe parcursul zilei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Slabit femei Dupa nastere Alimentatie dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre