Noua Dieta Beverly Hills

/ / Modificat: 2013-07-09
Noua Dieta Beverly Hills

Noua Dieta Beverly Hills

Noua Dieta Beverly se bazeaza pe "combinarea inteligenta" a alimentelor, pe scurt, mancatul alimentelor potrivite la timpul potrivit.

Dieta originala Beverly Hills era un program foarte restrictiv de 42 de zile. Noua dieta abandoneaza multe dintre restrictiile dietei originale si propune un plan alimentar mai echilibrat.


Fraza "dieta saptamanala echilibrata" este foarte importanta, potrivit creatoarei dietei, Judy Mazel. Ea crede ca obiceiurile alimentare proaste au inceput cu stabilirea a trei mese pe zi si au continuat cu combinarea carbohidratilor cu proteinele si fructele cu orice altceva.

"Nu ceea ce mananci sau cat mananci te ingrasa", potrivit lui Mazel, "ci cand mananci si ce mananci combinat".

Pentru cei care vor sa faca mult sport si le plac fructele aceasta dieta este ideala.

Ce poti sa mananci

In noua dieta Beverly Hills, proteinele merg mancate cu proteine (si grasimi), carbohidratii cu carbohidrati (si grasimi) si fructele pot fi mancate singure.

Ziua incepe cu oricare fruct dintr-o lista lunga de fructe enzimatice, ca ananasul, capsunile, strugurii sau pepenele.

Bucura-te de fructele alese de tine in numar nelimitat, dar asteapta o ora inainte sa mananci alt fruct, si doua ore inainte sa mananci carbohidrati, grasimi sau proteine. Odata ce ai mancat din una dintre aceste grupe nu mai ai voie sa mananci nimic din alta grupa pentru restul zilei.

Daca urmatorul lucru pe care il mananci dupa fructe contine carbohidrati, poti sa mananci carbohidrati fara restrictii pana cand vei consuma proteine. Daca ai mancat proteine, chiar si in cantitate foarte mica, 80% din ce mananci pentru restul zilei trebuie sa fie proteine.

Unde incap bauturile in aceasta ecuatie? Sucurile de fructe si vinul intra la categoria fructe, iar restul de bauturi intra la categoria carbohidrati, in afara de sampanie care este considerata aliment neutru si merge cu orice.

O masa pe zi este considerata "deschisa" in sensul ca poti sa mananci proteine si carbohidrati combinate. Daca acea masa se intampla sa fie la pranz, atunci 80% din mancarea din restul zilei trebuie sa fie doar proteine.

Poti sa slabesti, potrivit lui Mazel, intre 5-7 kilograme in cele 35 zile de initiere.

Cum functioneaza

Mancarea nu provoaca ingrasare, potrivit lui Mazel, ci mancarea digerata in mod ineficient. "Cand amesteci diferite grupe de mancare induci in confuzie enzimele si incepi sa iei in greutate", spune creatoarea dietei.

Ce trebuie sa stii despre grupele de alimente:

• Fructele ("mini-carbohidrati", dar au o grupa numai a lor) sunt in principiu usor de digerat (15-20 de minute).

• Toti ceilalti carbohidrati pot lua pana la 3 ora pana sa fie digerate. Pentru a fi digerate mai usor, Mazel recomanda sa mesteci mancarea de multe ori pana sa o inghiti.

• Proteinele pot fi digerate pana la 10 ore si sunt necesare pentru ajutarea acidului din stomac.

• Grasimile nu sunt mancate aproape niciodata singure, asa ca nu stim cum actioneaza singure asupra sistemului digestiv, dar stim ca incetinesc cu siguranta procesul de digestie.

Ineficienta intervine, spune Mazel, atunci cand blochezi un tip de mancare usor digerabil, ca, de exemplu, un cartof bogat in carbohidrati, cu un aliment greu digerabil, ca friptura. Mazel spune ca in timp ce corpul tau incearca sa digereze proteina cu acid din stomac, el neutralizeaza enzimele din saliva necesare pentru a digera carbohidratii. Aceasta este mancare prost digerata si duce la crestere in greutate.

Exercitiul fizic nu este obligatoriu, desi este recomandat pentru sanatatea mentala, o inima sanatoasa si circulatie buna.

Ce spun expertii

Un purtator al Asociatiei Americane a Dieticienilor a declarat, in legatura cu aceasta dieta, ca desi este eficienta, in sensul ca slabesti tinand-o, nu este foarte sanatoasa deoarece nu contine toti nutrientii necesari.

Si teoria combinarii mancarurilor nu este sustenibila, spun expertii. Slabesti cu aceasta dieta pentru ca mananci mai putine calorii, nu pentru ca le combini inteligent.

Planul alimentar are totusi si parti bune deoarece include multe fructe si legume.

Planul lui Mazel are cateva calitati, dar pe termen lung se dovedeste a fi nefolositor deoarece nu incorporeaza exercitiul fizic si controlarea aportului de calorii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre