Dieta Day Light

/ / Modificat: 2013-06-04
Dieta Day Light

Dieta Day Light este un program alimentar de slabit care se bazeaza pe principiul consumului alimentelor doar pe timpul zilei si pe acordarea unor pauze digestive binemeritate organismului, intre mese.

Este un plan de slabit care promite eliminarea destul de rapida a kilogramelor in plus, dar care atrage si o multime de beneficii pentru sanatate: energizarea organismului, intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea digestiei sau a calitatii somnului. Cu toate acestea, dieta nu este lipsita de dezavantaje.

Descopera mai multe despre dieta Day Light

Dieta Day Light a fost inventata de terapeutul si bucatarul vegan Paul Nison, care a testat programul pe propria-i piele, inainte de a-l lansa public. Pe langa kilogramele pierdute in urma regimului, autorul sustine ca dieta l-a ajutat sa depaseasca sindromul de colon iritabil si colita ulcerativa.  

Dieta Day Light, cum te slabeste?

Dieta se bazeaza pe ideea ca organismul uman digera mai bine si mai repede mancarea in anumite momente ale zilei decat in altele, mai exact in orele de lumina. Programul meselor ar trebui sa inceapa, zilnic, cam in a treia ora de cand a inceput sa se lumineze afara si nu mai tarziu de a noua ora de la prima masa servita.

Orele de masa depind si de anotimpul in care te afli, deoarece in unele sezoane se lumineaza mai devreme sau mai tarziu decat in altele. Important este ca alimentele sa fie consumate atunci cand este lumina afara.  

Programul meselor in dieta Day Light

Dieta presupune doua mese principale satioase si nu permite gustarile dintre mese. Se pare ca dupa fiecare masa, organismul are nevoie de timp sa digere mancarea, iar dupa aceea, de o pauza bine meritata pana la urmatoarea masa.

Din acest motiv, este interzis consumul de gustari pe parcursul zilei. In general, micul dejun ar trebui luat undeva intre 7:00 si 9:00 dimineata, iar a doua masa, in jurul dupa-amiezii. Cele doua mese principale ar trebui sa fie cat mai vegane, formate din alimente 100% naturale si cat mai putin gatite cu putinta.

Autorul dietei recomanda in special consumul fructelor si legumelor proaspete, al semintelor si oleaginoaselor, dar si al cerealelor integrale.  

Dezavantaje si precautii in dieta Day Light

Desi regimul incurajeaza consumul unor alimente foarte sanatoase, priveaza totusi organismul de nutrienti esentiali pentru sanatate. De asemenea, si cantitatea scazuta de alimente si aportul caloric foarte mic pot determina aparitia efectului yo-yo, dupa terminarea dietei.

Dieta Day Light este destul de dificil de tinut, daca esti o gurmanda sau daca ai o familie numeroasa careia trebuie sa ii gatesti zilnic. Este greu sa mentii ritmul si sa pastrezi strictetea dietei atunci cand esti nevoita sa gatesti tot soiul de delicatese. Iti trebuie o vointa de fier si o motivatie pe masura.

Ai tinut vreodata dieta Day Light? Daca da, ce rezultate ai avut si ce imbunatatiri ai remarcat in sanatatea ta? Daca nu, te tenteaza? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit femei

Articole recomandate

Citeste si despre