Dieta cu Supa de Varza

/ / Modificat: 2013-06-13
Dieta cu Supa de Varza

Dieta cu supa de varza

Daca ti se pare atragatoare perspectiva de a manca un bol imens de supa de varza cu cateva alte alimente cu continut caloric scazut in fiecare zi timp de o saptamana, pentru a slabi, atunci dieta cu supa de varza este solutia ideala pentru tine.

Trebuie sa tii cont ca aceasta dieta este una cu efecte rapide, si de aceea este si foarte populara, dar poate deveni plictisitoare si ar putea avea si efecte negative asupre sanatatii.

supa-varza
Dieta cu supa de varza nu este individualizata in nici un fel, nu include un program de exercitii fizice, nu vrea sa iti schimbe modul de viata. Dieta include o lista stricta cu ce poti sa mananci in fiecare zi timp de o saptamana.

Cele mai multe dintre aceste mancaruri va trebui sa ti le prepari singura deoarece nu se prea gasesc in restaurante.

Dieta cu supa de varza iti garanteaza ca vei slabi cu pana la 5 kilograme intr-o singura saptamana, dar dieta nu poate fi tinuta pe termen lung. Daca totusi vrei sa mai slabesti cu aceasta dieta, specialistii recomanda sa faci o pauza considerabila inainte sa o mai tii o data.

Ce poti sa mananci

Dieta de 7 zile se bazeaza pe faptul ca poti sa mananci in orice cantitate, dar numai alimentele recomandate, si trebuie sa mananci obligatoriu doua portii de supa de varza pe zi. Alte alimente incluse in dieta: fructe, legume, lapte slab si carne. Cei care tin dieta mai sunt sfatuiti sa bea multa apa si sa evite alcoolul.

Sample pe o saptamana

Ziua 1: Supa de varza si ce fructe vrei tu, in afara de banane. Mai poti sa bei ceai neindulcit, ceafea neindulcita si sucuri naturale de fructe, sau apa.

Ziua 2: Supa de varza, orice legume vrei (in afara de fasole, mazare sau porumb), si un cartof copt cu unt.

Ziua 3:  Supa de varza si fructele si legumele enumerate mai sus.

Ziua 4: Supa de varza, maxim 8 banane si doua pahare de lapte slab.

Ziua 5:  Supa de varza, maxim 350 de grame de carne de vita, pui sau peste, maxim 6 rosii si cel putin 6-8 pahare de apa.

Ziua 6: Supa de varza, maxim 3 fripturi de vita si legume la discretie.

Ziua 7:  Supa de varza, maxim doua cani de orez brun, sucuri de fructe neindulcite si legume la discretie.

Reteta pentru prepararea supei de varza are mai multe variante, dar de cele mai multe ori include varza si legume asortate cu continut calorit scazut (ceapa, rosii, morcov etc) si este asezonata cu bulion sau suc de rosii.

Reteta supa

Un pachet de ceapa uscata (mix) pentru supa
2 cani de bulion
O telina taiata
½ de varza taiata
3 cartofi taiati cubulete
2 ardei grasi taiati
6 cepe mari verzi sau o ceapa mare galbena, alba sau rosie, taiata
2 conserve de rosii taiate cubulete sau intregi
Sare, piper, patrunjel, sos de soia pentru gust (sau orice alt sos iti place)

Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste legumele, in afara de varza si de rosii, pana se inmoaie.  Adauga bulionul, mixul pentru supa si condimentele. Lasa totul pe foc pana se fierbe bine si adauga rosiile.

Cei care tin dieta trebuie sa aiba grija la continutul ridicat de sulf pe care il are varza si celelalte legume verzi, pentru ca ar putea sa provoace discomfort gastrointestinal.

Cum functioneaza

Dieta functioneaza pentru ca aportul caloric este foarte mic (in jur de 800, 1,050 de calorii, in conditiile in care nu trebuie sa mananci mai putin de 1,200 de calorii pe zi).


Dieta_cu_varza_murata
Are rezultate rapide, dar problema este ca tot ce pierzi in greutate este din fluide, ceea ce inseamna ca in momentul in care vei trece la un regim alimentar normal, vei pune la loc toate kilogramele. Dieta este de asemenea foarte plictisitoare si nu iti aduce aportul zilnic necesar de nutrienti.

Ce spun expertii

Expertii sunt foarte sceptici cu privire la aceasta dieta si spun frecvent ca poate rezulta intr-un esec. Multi dintre cei care o tin, cred specialistii, o vor considera un esec si vor abandona. Ei recomanda o dieta mai bogata in nutrienti si care sa includa si exercitii fizice.

Daca vrei totusi sa incerci dieta, este mai bine sa te consulti cu un medic inainte. Trebuie sa fii pregatita sa si gatesti mult in aceasta perioada, si sa te simti mai slabita decat de obicei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre