Dieta cu lapte

/ / Modificat: 2013-06-04
Dieta cu lapte

Dieta cu lapte este un plan de slabit destul de restrictiv si riguros, dar reprezinta o solutie de urgenta atunci cand trebuie sa slabesti cateva kilograme intr-o perioada relativ scurta. Nu este atat de restrictiva din punct de vedere nutritiv precum dieta cu varza murata si rezultatele nu apar atat de repede, dar poti da jos in jur de 3 kg in 7 zile.

Cum ajuta laptele la slabit?

Laptele este un aliment de baza in orice dieta echilibrata de slabit. Bogat in calciu si grasimi sanatoase, laptele ajuta la instaurarea rapida a satietatii si ofera corpului energia si substantele nutritive de care are nevoie pentru a face fata activitatilor zilnice.

Satietatea este principala calitate pe care o are laptele in cura de slabire, intrucat amana aparitia senzatiei de foame si reduce aportul caloric zilnic furnizat organismului prin alimente. In momentul in care, de la o zi la alta, consumi mai putine calorii, greutatea scade in mod natural.

Specialistii au constatat ca persoanele care consuma lapte cu continut scazut de grasimi in mod regulat au mai multe sanse de a slabi decat cele care exclud acest aliment din dieta.

Dieta de 7 zile cu lapte

Exista mai multe variante ale dietei cu lapte, insa cea mai cunoscuta dintre ele este cea de 7 zile, care presupune respectarea unui meniu prestabilit in fiecare zi, si completarea alimentatiei cu sport.

Principalele reguli in dieta de 7 zile cu lapte vizeaza excluderea alimentelor prajite, grase si nesanatoase, a sucurilor acidulate sau a produselor de panificatie si patiserie. In rest, meniul dietei arata astfel:

Ziua 1

Mic dejun: un pahar de lapte caldut si cateva linguri de cereale integrale;

Gustare: 2-3 fructe (mere, capsuni, pere, struguri etc.) - incearca sa consumi mai mult citrice sau fructe care favorizeaza slabitul si nu au multe calorii;

Pranz: peste facut la aburi cu garnitura de fasole verde fiarta;

Cina: 2 cani cu lapte caldut, indulcit cu putina miere

Ziua 2

Mic dejun: o felie de paine prajita din cereale integrale, un pahar cu suc proaspat de fructe si o cana cu lapte;

Gustare: un fruct la alegere (de data aceasta, sunt recomandate fructele ceva mai satioase si calorice, pentru a mentine satietatea pana la ora pranzului - banana, piersica, pepene galben);

Pranz: conopida preparata la aburi cu salata de vara din rosii si castraveti;

Cina: 100 g de orez cu lapte, indulcit cu miere si aromat cu scortisoara.

Ziua 3

Cea de-a 3-a zi de dieta este dedicata exclusiv laptelui. Se bea doar lapte cald sau rece ori de cate ori simti ca ti se face foame. Doar in situatia in care simti ca nu mai poti sau clachezi se recomanda consumul unei banane sau a altui fruct satios printre portiile de lapte.

Ziua 4

Mic dejun: salata de vara formata din castraveti, rosii, ceapa, ardei gras si o cana cu lapte cu grau incoltit.

Gustare: 2 fructe, preferabil mere;

Pranz: piept de pui la gratar cu garnitura de legume fierte sau gatite la abur;

Cina: 2 cani cu lapte caldut.

Ziua 5

Mic dejun: o cana cu lapte si o salata de fructe;

Gustare: ceai cu biscuiti din cereale integrale;

Pranz: supa rece din legume;

Cina: o cana cu lapte cald.

In cea de-a 6-a zi, se consuma exclusiv lapte, la fel ca in a 3-a zi a dietei, iar in a 7-a zi, se reia meniul primei zile.

Ai tinut vreodata dieta cu lapte? Ti se pare un regim bun de slabire? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit femei Metode slabit

Articole recomandate

Citeste si despre