Dieta cu banane si lapte

/ / Modificat: 2017-03-17
Dieta cu banane si lapte

Dieta cu banane si lapte nu este un regim alimentar de tinut pe termen lung, insa reprezinta un start bun in demersul tau de a da jos cateva kilograme. Desi bananele si laptele sunt considerate alimente grase si daunatoare siluetei, specialistii au constatat ca, integrate intr-o dieta corecta, pot deveni aliate ale slabitului rapid, fara efort substantial. Afla ce presupune aceasta dieta, dar si sfaturile nutritionistilor, de care trebuie sa tii cont daca vrei sa urmezi aceasta cura de slabire!

dieta-banane-lapte

Ce presupune dieta cu banane si lapte?

Aceasta dieta, destul de controversata si greu de inteles de multa lume, a suferit, de-a lungul timpului, mai multe modificari si adaptari. Insa principala metoda consta in consumul a 2-3 banane cu cate un pahar de lapte degresat, de cel putin 3 ori pe zi.

Sunt singurele alimente pe care le poti consuma in timpul dietei. Poti varia modul in care consumi aceste alimente. Le poti manca in forma naturala, dar si sub forma de shake sau piure, daca te saturi de consistenta bananelor simple si gustul laptelui in fiecare zi.

Specialistii sustin ca poti schimba gustul acestora adaugand putina scortisoara, care nu afecteaza rezultatele regimului de slabit. Din cauza efectul constipativ al bananei, medicii recomanda suplimentarea consumului de apa in dieta zilnica.

Chiar daca regimul de slabit inglobeaza, practic, doar doua alimente, specialistii sustin ca aportul nutritiv furnizat organismului este destul de variat. Bananele si laptele asigura o mare parte din aportul de substante nutritive de care are nevoie organismul pentru a functiona corect. In plus, au si avantajul de a instaura rapid senzatia de satietate.  

Cat timp se tine dieta si cat se slabeste?

Nu este un regim de lunga durata, medicii recomandand dieta cu banane si lapte pe un interval de doar 3-7 zile, in functie de numarul de kilograme pe care vrei sa il slabesti. Respectand indicatiile dietei, furnizezi organismului un aport caloric zilnic mai mic de 1000 de calorii si poti slabi chiar si 4 kilograme in 3-4 zile.

Desi efectele dietei sunt rapide, medicii avertizeaza ca odata cu eliminarea grasimii din organism pierzi si o parte din masa musculara, din cauza aportului scazut de calorii.

Nu este indicat sa o tii foarte mult timp, deoarece pot aparea simptome neplacute: ameteli, dureri de cap, stare de oboseala etc. In cazul in care dupa o zi sau doua de dieta incepi sa manifesti unele dintre aceste simptome, este indicat sa suplimentezi meniul format din banane si lapte cu o masa de legume fierte, gratar si carne alba, slaba.

Chiar daca prin aceasta masa adaugi cateva sute de calorii meniului, aportul ramane destul de scazut fata de perioada in care nu tineai dieta, iar tu continui sa slabesti. Este foarte important sa nu fortezi limitele organismului si sa "asculti" de ceea ce iti transmite, altfel iti vei pune in pericol sanatatea si iti vei da peste cap metabolismul.

Tu ai tinut vreodata dieta cu banane si lapte? Te tenteaza sa o incerci sau ti se pare prea restrictiva si periculoasa? Impartaseste-ne argumentele tale pro sau contra acestei diete, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit femei Metode slabit

Articole recomandate

Citeste si despre