Dieta The Zone

/ / Modificat: 2013-06-27
Dieta The Zone

Dieta The Zone

Dieta The Zone a fost creata de doctorul Barry Sears si Bill Lawren si pune accentul pe wellness.

Cartea "Enter the Zone" a devenit bestseller si ofera mai mult decat sfaturi despre slabit. Dieta promite sa iti regleze metabolismul printr-un regim alimentar bazat pe 30% proteine, 30% grasime si 40% carbohidrati. Planul, spun autorii, poate duce la o imbunatatire a afectiunilor cardiace, a presiunii arteriale mari, a diabetului si chiar a performantelor atletice.



Sears, ca un fost om de stiinta, dedica mult timp background-ului stiintific al dietei. Acesta este de parere ca organismul uman functioneaza intr-o stare ideala daca respecta acest regim.

Ce poti sa mananci

Dieta The Zone nu recomanda sa mananci mai putine calorii decat in mod obisnuit, ci pur si simplu altfel de calorii.


Poti sa mananci la fiecare masa si gustare o portie mica de proteine (aproximativ de marimea unei palme, sau a unui piept de pui mic).


Carbohidrati "buni" in portii de doua ori mai mari decat proteinele (pot fi luati din legume, fasole, mazare, cereale integrale si fructe).


Carbohidrati normali in portii mai mici, daca nu i-ai ales pe cei "buni" (aici intra orezul brun, pastele, papaya, mango, bananele, cerealele deshidratate, painea, covrigii, tortilla, morcovii si toate sucurile de fructe).

Produsele lactate admise sunt albusurile de oua si laptele sau branza fara grasimi.

Dieta The Zone tine grasimile saturate la un minim admis, dar include maslinile, canola, nuci macadamia si avocado. Per total dieta are un continut mai ridicat de proteine si grasimi decat alte programe de slabit.

Cartea il introduce pe cititor intr-un mic curs pentru a determina ce cantitate de proteine/grasimi si carbohidrati are nevoie zilnic, pe baza greutatii, varstei si activitatilor cotidiene ale fiecaruia.

Din  fericire, exista si un desert admis de Sears, o jumatate de cana de inghetata cu continut mare de grasimi.

Cum functioneaza

Sears spune ca aceasta dieta se bazezaza pe rezultatele a 15 ani de studii in bio-nutritie. Desi cartea contine multe povesti de succes a oamenilor care au slabit cu ajutorul acestei diete, dovezile stiintifice care sa dovedeasca aceasta teorie lipsesc.

Teoria lui Sears se bazeaza in principal pe controlarea insulinei pe care corpul o produce. Acest lucru se poate realiza prin controlarea marimii portiilor si continutul acestora.

Ce spun expertii

Dieta The Zone a primit aprecieri mixte din partea specialistilor. Unii sunt de parere ca daca excluzi factorul stiintific absent, dieta este acceptabila.

Alti specialisti sunt insa de parere ca dieta restrictioneaza prea tare consumul de carbohidrati necesari zilnic si nu sunt de acord cu recomandarea inghetatei cu continut mare de grasimi (desi Sears limiteaza consumul acesteia la jumatate de cana si o recomanda ocazional).

Un aspect pozitiv este faptul ca dieta este usor de inteles, portiile sunt usor de compus, deoarece nu necesita calcule elaborate. Dieta mai este laudata si pentru ca incurajeaza consumul mare de legume si descurajeaza consumul de carbohidrati rafinati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre