8 secrete ca sa-ti pastrezi greutatea

/ / Modificat: 2017-03-09
8 secrete ca sa-ti pastrezi greutatea

Exista momente in care nu vrei nici sa slabesti, nici sa te ingrasi, ci pur si simplu sa-ti mentii greutatea actuala. Insa dupa o dieta de slabit, cel mai greu este sa iti mentii greutatea pe linia de plutire si sa nu mai revii la cea pe care cu chiu, cu vai ai lasat-o in urma! Iata cateva secrete de dieta care te ajuta sa slabesti treptat, pe termen lung si sa te mentii si in forma! Daca nu vrei sa slabesti foarte multe kilograme, dar nici sa te ingrasi este cazul sa iei cateva masuri in considerare cand vine vorba de alimentatia ta!

Alimentatia fara grasimi si controlata caloric

Controlarea portiilor este secretul mentinerii in forma. De asemenea, consumul de alimente bogate in apa, precum supele, ciorbele, legumele sau fructele te pot ajuta mai usor sa pastrezi proportia caloriilor pe care ti-ai stabilit-o dupa dieta. Daca stai departe de produsele bogate in grasimi si ai grija la dimensiunea portiilor, nu trebuie sa iti faci griji!

Respectarea planului alimentar stabilit

Daca ai terminat o dieta de slabit si te-ai obisnuit cu un stil alimentar sanatos si echilibrat, atunci nu ezita sa o continui si sa nu te abati de la el. Incearca sa faci fata tentatiilor de sarbatori, la restaurant sau la diverse evenimente la care participi si sa pastrezi rutina!

Miscare fizica zilnic

Chiar daca nu iti surade prea mult ideea si nu te impaci prea bine cu sportul, miscarea este necesara. Si daca vrei sa te mentii in forma atunci este indicat sa faci sport zilnic, cam 60 de minute. Nu te gandi ca la un efort, ci ca la o sursa de sanatate si ca la un izvor de frumusete.

Mesele dese si in cantitati mici

Secretul mentinerii in forma sta si in mese dese si in proportii mici. Asadar, ia 5 mese pe zi sau mananca o data la 3-4 ore, astfel incat sa nu permiti niciodata senzatiei de foame sa se instaleze. Insa nu depasi niciodata numarul de calorii pe care l-ai stabilit pentru o masa.

Ia intotdeauna micul dejun

Se pare ca micul dejun este secretul multor diete de slabit si nu numai. Si pentru a evita consumul excesiv de alimente pe parcursul zilei si sa risti sa te ingrasi, este esential sa nu sari peste prima masa a zilei. Consuma alimente bogate in vitamine si carbohidrati care sa iti ofere energie.

Monitorizarea periodica a greutatii

Pentru a fi sigura ca nu cazi in capcana unor alimente care te ingrasa sau ca nu ai scapat greutatea de sub control, este esential sa te cantaresti zilnic sau saptamanal. Nu iti permite o ingrasare mai mare de cateva sute de grame, maxim 1 kilogram, apoi ia masuri urgente si incearca sa nu mai cazi in aceasta capcana.

Adopta diete de slabit pe termen lung

Daca vrei sa scapi de cateva kilograme, dar sa nu existe riscul ca ele sa reapara dupa incetarea unei diete, atunci nu adera la regimurile care promit scaderea in greutate a unui numar mare de kilograme in cateva zile. Sunt extrem de periculoase pentru sanatate si nu iti garanteaza slabitul pe termen lung. Adopta diete echilibrate, pe termen lung, care sa nu iti dea organismul sau metabolismul peste cap. In plus, dietele echilibrate te ajuta sa faci din ele si un stil de viata, chiar si dupa ce ele inceteaza. Iar slabitul este garantat si cu putina atentie si control, nu vei mai pune kilogramele pierdute la loc.

Atitudinea pozitiva

Adopta o atitudine pozitiva! Nu te gandi cat de greu este si ca nu o sa reusesti. Primul pas in a reusi este sa crezi ca vei putea face asta. Gandurile negative trebuie sa dispara si sa fie inlocuite cu imaginea siluetei tale dupa ce vei slabi sau pe parcursul timpului. Vizualizeaza numai cum va arata corpul tau la plaja in aceasta vara, gandeste-te la rochia aceea mult visata si nimic nu ti se mai parea atat de complicat. In plus, nu este vorba numai de silueta, ci si de sanatatea ta. O dieta de slabit echilibrata si sport zilnic nu fac decat sa iti asigure un organism puternic, care tine bolile la distanta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre