7 sfaturi pentru a slabi dupa sarcina

/ / Modificat: 2021-12-03
7 sfaturi pentru a slabi dupa sarcina

Odata ce devin mame, multe femei se confrunta cu problema kilogramelor in plus. Exista un mit conform caruia este imposibil sa faci acest lucru, deoarece necesita o multime de timp si efort, insa nu este deloc asa.

Cu ajutorul unor sfaturi simple vei putea reveni la greutatea initiala fara sa simti acest lucru ca pe un efort.

1. Alaptarea la san ajuta la reducerea greutatii

Oricat de greu de crezut ar parea, o cercetare realizata in 2019 a reusit sa demonstreze ca alaptarea zilnica a bebelusului contribuie la pierderea in greutate postnatala.

Femeile care au participat la studiu au dezvaluit ca au observat schimbari in greutatea lor intre 3 si 6 luni de la nastere. Iata inca un motiv pentru care este important sa alegi alaptarea exclusiva. 

2. Consuma fibre

Fibrele pot fi gasite in diverse produse, cum ar fi verdeturile, cerealele si legumele. Consumul sau ajuta la imbunatatirea digestiei si, de asemenea, la pierderea in greutate.

Cercetarile au descoperit ca adaugarea zilnica a fibrelor intr-o dieta echilibrata ar duce la o pierdere minima de greutate de 2 kilograme, deoarece fibrele ajuta la controlul foamei si incetinesc digestia. Prin urmare integreaza in dieta ta fulgi de ovaz, mere, porumb, orez brun sau broccoli!

3. Incearca antrenamentul de rezistenta acasa

Nu te lasa intimidata de nume. Practic, acest antrenament se refera la ridicarea greutatilor pentru a da jos kilograme si a pastra masa musculara. Nu ai nevoie de echipament profesional pentru a face acest lucru ci doar de un scaun si doua gantere mici sau sticle umplute cu apa.  

Mentinerea activitatii prin exercitii cu impact redus te va ajuta sa-ti dezvolti masa musculara si sa revii mai usor la silueta de dinainte de sarcina.

4. Elimina alimentele procesate din dieta

Alimentele procesate trebuie eliminate din dieta inca din timpul sarcinii deoarece sunt pline de grasimi nesanatoase, sare si zahar.

Renuntand la aceste alimente nu doar ca vei avea un copil mai sanatos, insa si tu te vei simti mult mai bine si iti va fi mai usor sa revii la greutatea initiala dupa nastere. Chiar daca nu ai tinut cont de acest lucru in timpul sarcinii, nu este traziu sa incepi acum, cand doresti sa scapi de kilogramele in plus. 

5. Controleaza aportul caloric

Pentru a putea slabi este important sa tii cont de aportul caloric. Din fericire exista numeroase aplicatii care te pot ajuta cu acest pas, insa cel mai bine este sa ceri ajutorul unui medic nutritionist specializat in alimentatia dupa nastere, pentru a concepe un plan alimentar benefic pentru tine. 

6. Hidratarea, foarte importanta

Hidratarea este extrem de importanta pentru oricine isi doreste sa slabeasca. Consumul a cel putin doi litri de apa este esential. In plus trebuie eliminate toate bauturile carbogazoase, sucurile si bauturile enrgizante.

7. Alege proteine sanatoase

Alege proteine sanatoase pentru mesele principale. Proteinele pot fi animale, precum carnea slaba, pestele, ouale, crustaceele, lactatele, dar si vegetale, precum nautul, fasolea rosie, lintea, mazarea sau tofu. Acestea nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa deoarece in lipsa lor, in loc sa dai jos din grasime va scadea masa musculara.

Foto: pexels.com

Taguri Slabire dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre