5 exercitii pentru un abdomen plat

/ / Modificat: 2012-02-02
5 exercitii pentru un abdomen plat

Burtica proeminenta cu care te-ai ales dupa nastere nu este o caracteristica a trupului pe care ti-ai dori sa o pastrezi. Curele de slabire drastice ies din discutie, mai ales in aceasta situatie, iar timpul nu iti permite sesiuni de fitness la sali specializate cand ai de ingrijit un copil. Din fericire, poti profita de efectele pozitive ale unui set de exercitii pentru abdomen plat, potrivite unei proaspete mamici gata sa isi recapete forma fizica.

Inainte sa pui in aplicare exercitiile, intreaba-ti medicul daca esti apta pentru a depune efort fizic. Este recomandat sa eviti la inceput abdomenele clasice, mult prea solicitante pentru corpul tau slabit, in cazul in care ai nascut recent. In schimb, lucreaza muschii prin miscari izometrice, incordandu-i si asteptand cat mai mult pana sa ii relaxezi.

Rasuciri ale trunchiului

exercitii-rasuciri-trunchi

Ingenunchiaza cu talpa piciorului perfect flexata. Plaseaza mana stanga in spatele urechii, cu cotul in exterior si rasuceste-ti trunchiul spre dreapta pana atingi cu mana calcaiul. Rezista asa cateva secunde, apoi revino la pozitia initiala si repeta miscarea si pe partea cealalta, de 12 ori.

Flotari

exercitii-flotari

Intinde-te cu fata in jos si sprijina-te pe antebrate si varful degetelor. In timp ce tii spatele drept si muschii abdominali incordati, ridica-ti trupul impingand in maini pana bratele sunt perfect drepte. Revino in pozitia anterioara si ramai asa cateva secunde, fara sa atingi solul. Fa 5 repetari.

Intinderi de picioare

 exercitii-intinderi-picioare

Incepe tot in pozitia flotarilor, cu sprijin pe antebrate. Ridica piciorul stang deasupra calcaiului drept, avand grija ca linia corpului sa fie perfect intinsa. Flexeaza piciorul spre exterior, revino in pozitia anterioara si executa 6 repetari de acest gen. Acelasi exercitiu il vei face si cu piciorul drept.

Ridicari de picioare

 exercitii-ridicari-picioare

Aseaza-te pe spate, cu mainile intinse in ambele parti si picioarele incrucisate. Ridica partea inferioara a trupului la un unghi de 90 de grade, apoi coboar-o la 45 de grade la dreapta. Revino cu picioarele in pozitia initiala si repeta miscarea spre stanga. In total, sunt recomandate 10 repetari.

Sezutul cu trupul in V

 exercitii-trupul-in-V

Stai in sezut cu genunchii indoiti, picioarele apropiate si mainile intinse in fata. Lasa-te pe spate, roteste corpul la dreapta si apropie cotul stang de podea concomitent. Revino, schimba directia miscarii si executa 16 repetari.

Nu uita ca marile schimbari se fac cu pasi marunti. O dieta echilibrata si putin sport te vor ajuta sa iti recastigi abdomenul plat.

Foto: meredith.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Abdomen plat dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre