4 mari PERICOLE la care sunt expusi copiii in centrele comerciale, in perioada Craciunului

/ / Modificat: 2019-11-14
4 mari PERICOLE la care sunt expusi copiii in centrele comerciale, in perioada Craciunului

Centrele comerciale sunt un loc in care parintii merg deseori cu copiii. Sunt locuri unde exista totul - magazine, restaurante, cinematografe, locuri de joaca. Deci, ai totul la indemana. In perioada Craciunului, acestea devin foarte aglomerate. In aceste conditii, te-ai intrebat care sunt pericolele care ii pandesc pe copii?

De ce sa eviti centrele comerciale de Craciun, daca esti cu copiii

Inainte de Craciun este mare agitatie. Trebuie sa cumperi cadouri, vrei sa vezi luminitele, sa-i lasi scrisoarea lui Mos Craciun. Multi parinti opteaza pentru malluri ca o varianta de a petrece o dupa-amiaza cu familia. Daca esti unul dintre ei, poate ar fi bine sa iei in considerare aceste probleme data viitoare cand alegi un centru comercial:

  • Scarile rulante

Pentru cei mici sunt o atractie, insa ele implica multe pericole, pentru ca isi pot prinde picioarele sau mainile si se poate intampla o nenorocire. De aceea, este important ca micutii sa stie ca trebuie sa fie insotiti intotdeauna de un adult! 

  • Carucioarele de cumparaturi

De multe ori, pentru ca sunt obositi sau pentru o simpla distractie, copiii vor sa stea in caruciorul de cumparaturi. Aceasta practica, insa, poate fi periculoasa daca nu stau in locul special, nu poarta centura de siguranta sau greutatea este mai mare decat cea recomandata. 

  • Curentii de aer

Imbraci copilul cu haine groase, dar la mall este prea cald. Trece de la frig la caldura in cateva minute si apoi, inevitabil, apar racelile.

  • Stimuli inutili

Muzica tare din magazine, lumini care stralucesc, oamenii care vorbesc la un volum mai ridicat. Sunt multi stimuli, care nu fac altceva decat sa creasca activitatea si nervozitatea copiilor. Exista o suprasolicitare de informatii pentru cei mici, lucru care poate afecta ulterior orele de somn.

  • Aglomeratia mare

Fara indoiala, acesta este marele pericol. Sunt atat de multi oameni, incat copilul poate fi distras in orice moment si astfel se poate pierde. Iar voi, in loc sa va bucurati de dupa-amiaza la mall, trebuia sa fiti atenti la ce face, unde se afla si il certati daca se departeaza 10 centimetri de voi.

Sfaturi daca mergi la mall cu copii in perioada Craciunului

Uneori esti nevoit sa mergi la cumparaturi si nu poti lasa copilul singur acasa. Iata cateva sfaturi in cazul in care merge cu tine:

Scrie numarul de telefon pe hartie

Daca copilul este mai mare poate invata numarul tau de telefon. Daca este mai mic, scrie-i numarul pe o hartie si pune-o intr-un buzunar al micutului ca sa o poata folosi in caz ca se pierde.

Imbraca-l cu ceva colorat

Da-i pe el o hainuta cu care sa fie usor de reperat in cazul in care pleaca de langa tine.

Cabina de informatii 

Cand ajungi la mall, opreste-te langa cabina de informare. Unele ofera bratari de identificare, iar in cazul in care nu este asa, invata-l pe micut sa mearga imediat acolo daca se pierde. Sau ii poti spune sa stea acolo unde se afla.

Interzis sa plece cu strainii

Explica-i ca, in orice moment, cineva se poate apropia de el si ii poate spune sa plece cu el. Dar trebuie sa refuze, chiar daca persoana respectiva ii spune ca este prietena cu tata si / sau mama.

Unde mai poti petrece timp cu copilul de Craciun

Centrele comerciale nu ar trebui sa reprezinte singurul plan pe care il poti face pentru a petrece timp cu copiii de Craciun. Exista si alte variante, iar unele in aer liber.

Vizitati pietele de Craciun

Va fi o ocazie perfecta pentru a va bucura de atmosfera orasului, de a cumpara o figurina, o turta dulece sau un ceai cald.

Participati la un recital de colinde

In teatre, in biserici sau in centre culturale se tin, de obicei, concerte cu colinde. Alegeti unul si traiti spiritul Craciunului!

Decorul de Craciun

Noaptea, strazile oraselor sunt pline de lumini speciale. Brazii uriasi de Craciun sunt plini de ornamente, iar toate vitrinele magazinelor sunt decorate cu ghirlande. Ai de gand sa ratezi acest spectacol?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun Pericole copii

Articole recomandate

Citeste si despre