Oferiti flori

/ / Modificat: 2005-11-14
Oferiti flori





 

Ocazii de a oferi flori ni se ivesc cu multe prilejuri: aniversari, vizite, nunti.

De-a lungul timpului s-a incetatenit ideea de a aduce anumite flori la o anumita ocazie, ori flori de o anumita culoare – floarea este un simbol al omeniei.

Familiei cu un nou-nascut i se ofera un buchetel de flori gingase, de crini, garoafe, narcise, liliac sau stanjenei. In cazul in care nou-nascutul este baiat, buchetelul se leaga cu o funda bleo sau alba. Daca este fata se leaga cu o panglica alba sau roz si va fi de nu-ma-uita, lacramioare, garoafe albe sau roz, margarete, liliac alb.

In ambele cazuri, buchetelul va fi de dimensiuni reduse si frumos aranjat.

Tinerelor fete li se ofera buchete de: garoafe, lalele, trandafiri sau margarete. Se vor alege flori cu tije lungi, colorate alb, roz, galben. Daca florile se ofera cu ocazia aniversarii zilei de nastere, atunci numarul tijelor florale va fi egal cu al anilor impliniti.

La aniversarea barbatilor se aduc, in general, flori galbene – preferabil garoafe. La sarbatorirea nuntii de argint se recomanda buchet de trandafiri rosii cu 2-3 boboci albi in mijloc.

Pentru nunta de aur buchetul de crizanteme galben-aurii este cel mai indicat. Cand se viziteaza o persoana bolnava nu se vor aduce flori puternic mirositoare.

Domnica Ioana Lazar

Noiembrie 2005

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre