Planuiti sa construiti o casa si nu stiti daca sa incepeti singur constructia sau sa angajati o companie?

/ / Modificat: 2022-06-22
Planuiti sa construiti o casa si nu stiti daca sa incepeti singur constructia sau sa angajati o companie?

Aveti in plan construirea noii locuinte si nu stiti de unde si cum sa incepeti constructia? Constructia unei case reprezinta un proiect major in viata. De aceea este esential sa fiti bine informati cu privire la pasii care trebuie intreprinsi si costurile alocate. Stilul dorit, locatia, regimul de constructie, bugetul, procedurile administrative ce trebuie urmate, sunt factori ce trebuie avuti in vedere. Doar in acest fel, proiectul final va fi unul reusit.

Gasiti terenul pe care sa urmeaza sa construiti

Inainte de a demara orice actiune pentru constructia casei, este important sa dispuneti de terenul pe care urmeaza sa construiti. Toate actele pentru achizitionarea terenului trebuie sa fie in regula, pentru a solicita apoi autorizatiile de constructie pentru realizarea casei. 

In functie de amplasarea terenului, un arhitect va poate ajuta cu sfaturi pentru ca proiectul casei sa fie unul viabil pentru stilul acesteia. Realizarea fundatiilor pentru o casa de tip industrial, din lemn sau caramida, difera, de aceea veti avea nevoie de ajutor de specialitate. 

De asemenea, pentru constructia casei, veti avea nevoie de o serie de autorizatii, pe care trebuie sa le solicitati de la primarie. Arhitectul va poate ajuta cu intocmirea dosarului. Astfel, va veti asigura ca toate actele vor fi in regula pentru demararea proiectului. 

Stabiliti bugetul si mijloacele prin care veti construi

Este necesar sa aveti stabilit un buget de la inceput, pentru a evita surprizele neplacute. Acesta variaza in functie de materiale si dimensiunea proiectului, precum si finisaje. O companie de constructii va poate ajuta sa stabiliti un buget aproximativ, tinand cont de autorizatiile necesare, studiile de fezabilitate, fundatii, constructia peretilor, finisaje.

Timpul si forta de munca, vor determina realizarea proiectului mai rapid. Daca dispuneti de abilitati in domeniul constructiilor si veti incepe constructia de cont propriu, cel mai probabil timpul de realizare va creste. insa, daca doriti sa va mutati mai repede si sa va asigurati o locuinta de calitate, probabil veti solicita ajutorul unei firme de constructii. 

Alegeti o companie de constructii

Construirea unei case reprezinta o investitie substantiala. Tocmai din acest motiv este esential sa faceti alegerea corecta in ceea ce priveste echipa de profesionisti care se va ocupa de toate etapele lucrarii de constructie. Puteti alege mai multi mesteri independenti sau va puteti orienta catre o firma de constructii, care se va ocupa de tot ceea ce implica realizarea casei. 

Platforma Wilio va pune la dispozitie posibilitatea alegerii companiei pentru constructia casei. Aceasta va ajuta in alegerea firmei potrivite, intr-un timp scurt. De asemenea, recenziile primite de la clientii care deja au colaborat cu respectiva companie, va pot ajuta sa luati cea mai buna decizie. Introduceti o oferta constructie casa in cadrul platformei, cu toate informatiile legate de proiect. Veti primi mai mult oferte, din care o veti putea alege pe cea potrivita.

In ceea ce priveste costurile pentru constructia casei, acestea variaza in functie de locatie si proiect. Un pret minim se situeaza in jurul sumei de 4 807 635,00 Lei/m2, in timp ce pretul maxim poate ajunge pana la 9 228 450,00 Lei/m2. Totusi, acestea sunt orientative, pretul final depinzand de dimensiunea, dificultatea, materialele, calitatea, dar si locatia proiectului. 

Exista conceptia gresita, potrivit careia, achizitionarea unui case este mai ieftina comparativ cu construirea acesteia de la zero. In realitate, prezumtia nu este intotdeauna reala. Construirea propriei locuinte va permite personalizarea acesteia dupa gusturile si stilul personal. Veti putea beneficia de tehnologii de ultima ora si materiale de calitate. Iar o companie specializata in constructii, va va ajuta cu sfaturi potrivite, pentru ca proiectul final sa fie cel visat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Casa noua

Articole recomandate

Citeste si despre