Cum transformi incaltarile bebelusului in decoratiuni pentru casa

/ / Modificat: 2014-05-15
Cum transformi incaltarile bebelusului in decoratiuni pentru casa

Incaltarile vechi ale bebelusului - botosei crosetati, pantofiori de lac, sandalute colorate - se pot transforma cu succes in decoratiuni pentru casa, ghivece pentru flori, rame pentru oglinzi sau tablouri sau cosulete pentru diverse accesorii.

Rama de tablou sau oglinda

rama-oglinga-incaltari

Nu-ti vine sa arunci ori sa daruiesti niciuna dintre perechile de pantofiori care au ramas mici bebelusului. Atunci aduna-le laolalta, selecteaza-le si amesteca-le in functie de marimi sau nuante si lipeste-le intre ele in forma de cerc, astfel incat sa realizezi o rama pentru o oglinda circulara sau pentru o poza simpatica cu bebelusul.

Ghivece pentru plante

pantofi-ghivechi-plante

Pantofiorii din panza sau piele ai copilului pot fi transformati in ghivece miniaturale pentru floricele sau pentru plante aromatice. Tot ce trebuie sa faci este sa le scoti sireturile, sa indesi putin pamant de flori in ei si apoi sa cultivi cateva seminte de cimbru, tarhon ori sa infigi cateva fire de micsunele sau albastrele. Pozitioneaza-le strategic in decorul casei sau gradinii, ingrijeste-le constant si bucura-te de aspectul lor neconventional.

Pernute de infipt ace sau agrafe ori brose

pantof-pernuta-ace

Daca iti place sa cosi, crosetezi sau ai o multime de brose pe care le tii imprastiate prin casa, aduna-le laolalta si agata-le intr-un suport improvizat din sandalutele vechi ale bebelusului tau. Umple o soseta de culoare asemanatoare cu a sandalutelor cu vata, coase-o la capat si indeas-o apoi intr-o sandaluta. Incepe apoi sa infigi in pernuta din soseta ace, agrafe ori sa agati brose simpatice.

Cosulet pentru oua

cos-oua-pantofi-copil

Daca se apropie Pastele sau Inaltarea, atunci poti transforma micile perechi de incaltari ale bebelusului in cosulete simpatice pentru ouale de prepelita. Formeaza mai intai cuibul, din cateva ramurele uscate, si apoi asaza ouale frumos colorate. Nu vor incapea multe, dar vor fi de mare efect, daca vei aseza strategic 2-3 pantofiori plini cu oua pe un platou de lemn sau vintage si apoi il vei pune pe masa de sarbatori.

Decor emotionant de perete

decor-perete-incaltari

Pastreaza un spatiu pe peretii din camera copilului si pentru un decor de exceptie realizat din incaltarile bebelusului. Aduna laolalta pantofiori de mai multe marimi - porneste de la primii botosei ai bebelusului si sfarseste cu ultimul model de incaltari pe care l-a purtat. Alege doar o bucata din fiecare pereche. Lipeste-le pe un carton pictat intr-o nuanta neutra, de la cel mai mic la cel mai mare. Deasupra fiecaruia, lipeste cate o eticheta cu varsta la care a purtat copilul fiecare pantofior in parte. Inrameaza cartonul, apoi agata decoratiunea intr-un cui, pe perete.

Decoratiune vintage

incaltari-copil-bronz

Ai o casa decorata in stil vintage, cu tot soiul de obiecte valoroase sau artistice de mare efect? Chiar daca pantofiorii bebelusului sunt adesea colorati si au modele cu floricele si desene animate, se pot transforma in decoratiuni sofisticate pentru casa. Alege o pereche de pantofiori monocromatici din piele si coloreaza-i intr-o nuanta aramie, bronz sau argintie, cu ajutorul unui pulverizator cu vopsea metalica. Lasa-i sa se usuce, apoi integreaza-i strategic in peisajul decorativ al casei.

Ce alte obiecte sau decoratiuni crezi ca mai pot fi improvizate din pantofiorii sau incaltarile vechi ale bebelusului? Ce model iti place cel mai mult? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre