5 decoratiuni distractive pe care copiii le pot face in Saptamana Mare

/ / Modificat: 2022-04-16
5 decoratiuni distractive pe care copiii le pot face in Saptamana Mare

Au mai ramas cateva zile pana la Paste, iar cei mici asteapta cu nerabdare sosirea Iepurasului. Pentru a nu se plictisi, dar si pentru a se pregati pentru Paste, cei mici pot face diverse activitati. De la crearea de felicitari, la diverse decoratiuni pentru camera.

Iata cateva moduri distractive in care micutii isi pot petrece timpul liber in Saptamana Mare.  

1. Iepurasi din carlige

Cu ajutorul carligelor din lemn pentru rufe, micutii pot crea decoratiuni uimitoare, cum sunt acesti iepurasi simpatici. Tot ce trebuie sa fac este sa picteze carligele in alb si apoi sa dezeneze pe acestea figuri de iepurasi. 

2. Iepure din farfurii de unica folosinta

O alta modalitate de a profita la maximum de farfuriile de hartie sau de plastic de unica folosinta este sa le folositi pentru a distractie. Cei mici pot realiza din acestea un iepuras de Paste. Tot ce trebuie sa faca este sa taie o farfurie in doua si sa o lipeasca de o alta astfel incat sa formeze doua urechi (precum in poza). Apoi, cu acuarele, poate vopsi iepurasul in culorile dorite. La final trebuie sa deseneze o figura simpatica si va obtine o decoratiune unica pentru Paste. 

3. Iepurasi pentru felicitari

Stiai ca poti realiza iepurasi din palma? Tot ce trebuie sa faci este sa-ti pictezi palma in alb, apoi sa o asezi pe o coala de hartie sau pe un carton ce urmeaza sa devina o felicitare. Deseneaza apoi o fatuca de iepure si obtii un ipuras de Paste unic, vesel si amuzant.

4. Ecloziunea puilor

Cu ajutorul cofrajelor de oua, copiii pot recrea ecloziunea puilor din oua. Trebuie sa decupeze cofrajele astfel incat sa obtina o “coaja de ou”. Apoi, pe acestea trebuie sa le taie astfel incat sa obtina efectul de coaja sparta si sa le vopseasca dupa preferinta. Dupa ce se usuca, in interiorul lor, trebuie sa adauga un puisor galben. 

5. Tablou cu ou din benzi adezive colorate

Cei mici pot crea un tablou festiv cu un ou din benzi adezive colorate. Ai nevoie de o rama si doua coli de hartie, taiate pe dimensiunea ramei. Pe una dintre coli trebuie sa dezeneze un ou pe care apoi sa-l decupeze. Pe cealalta, trebuie sa lipeasca benzi desenata astfel incat sa obtina modelul dorit. Apoi, lipind coala cu ou peste cea cu benzi, va obtine un tablou cu un ou de Paste, precum cel din imagine.  

FOTO: freepik.com, bebesymas.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre