Cum tii capusele departe de curtea ta: 5 trucuri eficiente

/ / Modificat: 2018-05-30
Cum tii capusele departe de curtea ta: 5 trucuri eficiente

Capusele, parazitii oribili care ne pandesc din iarba. Nu numai ca sangele nostru este mancarea lor preferata, dar atunci cand se hranesc cu el, ne pot transmite boala Lyme, o infectie care cauzeaza dureri de cap, febra si alte simptome neplacute si care netratata, poate duce la complicatii grave de sanatate, de la articulatii dureroase, la probleme de memorie si atacuri de panica.

In special in anotimpul cald, capusele reprezinta un pericol pentru intreaga familie, mai ales pentru cei mici si pentru animalele de companie, extrem de vulnerabile; de aceea este bine sa folosesti solutii care sa va protejeze impotriva capuselor.

5 trucuri eficiente pentru a scapa de capusele din curte

Este important sa eviti capusele, nu numai in padure, dar mai ales acasa; daca vrei sa folosesti alte metode decat cele chimice pentru a tine capusele departe de curtea ta, iata cateva trucuri eficiente si naturale:

1. Tunde gazonul

Primul pas pentru a tine capusele la distanta este sa tunzi gazonul, imediat ce iarba incepe sa creasca; nu neglija bordurile si marginile si curata frunzele uscate. Resturile rezultate din taierea gazonului le poti usca si folosi pe post de mulci, pentru a tine buruienile sub control si pentru a mentine umiditatea solului.

2. Irita-le talpile

Capuselor le displace sa treaca prin pietris sau resturi de lemn, gandeste-te ca este exact cum ti-ar fi tie daca ai merge pe sticla sparta, neplacut, nu-i asa? Daca stai aproape de padure, fa din pietris un tampon intre zona impadurita si gazonul tau, ca sa le impiedici accesul pe proprietatea ta.

3. Aranjeaza lemnele de foc

Capusele pot fi gasite adesea si printre lemnele aruncate la voia intamplarii, la umbra. Daca ai lemn de foc aranjat ordonat intr-un loc cu soare, se va usca mai repede. Tine minte ca zonele impadurite sau cu lemne, umbrite si umede, sunt foarte imbietoare pentru capuse, in timp ce zonele insorite si uscate nu.

4. Tine capusele la distanta cu ajutorul plantelor

Exista lotiuni si spray-uri care pot sa iti protejeze pielea de muscatura capuselor, dar daca preferi sa nu le folosesti, atunci exista si alte metode pentru a tine capusele la distanta. De exemplu, poti planta arbusti callicarpa, care sunt foarte frumosi si ale caror frunze sunt cunoscute ca indeparteaza capusele.

5. Foloseste un "consumator" de capuse

Poate ca nu este o optiune chiar pentru toata lumea, dar ar trebui sa te gandesti sa investesti in cateva gaini; gainile nu doar ca iti vor da oua proaspete, dar vor ciuguli si capusele de pe proprietatea ta. Daca decizi sa iti iei gaini, ai grija sa te informezi in prealabil de ce fel de hrana trebuie sa le oferi si de ce adapost trebuie sa le faci.

Este adevarat insa, ca unele pasari pot sa poarte capuse, din pacate, asa ca asigura-te cat zonele din apropierea jgheaburilor de apa sunt curatate de balarii si ierburi inalte sau mizerie, in asa fel incat nici o capusa sa nu aiba prea multe sanse de supravietuire.

Citeste si:

Muscatura de capusa la copii: pericole si metode de prevenire

Borelioza (boala Lyme): simptome si tratament

6 remedii rapide pentru ciupituri, intepaturi si muscaturi

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericole muscatura capusa Prevenire muscatura capusa Gradina

Articole recomandate

Citeste si despre