Cele mai simpatice decoratiuni de Craciun facute de tine, acasa

/ / Modificat: 2018-12-17
Cele mai simpatice decoratiuni de Craciun facute de tine, acasa

Daca te-ai saturat de decoratiunile de Craciun din magazine, incearca sa realizezi acasa cateva ornamente. Ai nevoie de putina imaginatie si de indemanare si de niste materiale, multe dintre ele reciclate. Iti pot iesi decoratiuni foarte frumoase care sa dea o nota unica si speciala casei tale.

De la globuri reinventate, la accesorii din fetru, pana la lumanari false realizate din carton, exista o multime de idei pentru decoratiunile de Craciun. Pe multe dintre ele chiar le poti oferi in dar celor dragi.

Realizarea de piese decorative pentru brad sau pentru masa de Craciun poate fi un moment perfect pentru a petrece timp alaturi de copii, spre exemplu, si de a va pregati in felul acesta in liniste pentru sarbatoarea Nasterii Domnului.

Braduti din fetru

braduti

Ai nevoie de panza de fetru sau pasla, cum mai este cunoscut materialul. Mai ai nevoie de ata groasa de cusut si de niste nasturi colorati si margele. Taie cu foarfeca braduti folosind pentru contur o forma pentru decupat aluatul de turta dulce.

Coase doua cate doua bucati, umpland la interior cu vata, asa incat sa devina mai grosi si mai grei. Prinde apoi margelute sau nasturi in loc de globuri. Foloseste panglica subtire pentru a-i putea agata in pom.

Mos Craciuni din lana

caciulite

Ai resturi de lana de la vreun pulover vechi pe care nu il mai porti? Iata cum le poti folosi pentru a crea un Mos Craciun. Dintr-o bucata de material formeaza baza pe care umple-o cu vata si coase-o asa incat sa obtii o bila cat o minge de tenis. Dintr-o bucata de material tricotat formeaza un con, care va fi caciula Mosului, iar din fire de langa fa-i barba. In loc de nas poti folosi un nasture din lemn.

Decoratiuni din conuri de brad

conuri-pom

Ai cules asta toamna conuri de brad? E momentul sa le folosesti ca decoratiuni pentru pomul de Craciun. Le poti colora cu pensula cu vopsea sau cu un spray cu vopsea argintie. Apoi, poti lipi pe ele ciucurei colorati pe care ii gasesti in orice mercerie.

Fata de perna decorativa

pern-brad

O fata de perna simpla poate capata valoare decorativa cu ajutorul catorva elemente. Ai nevoie de o bucata de material intr-o nuanta contrastanta si de niste nasturi. Taie conturul unui bradut, coase materialul si orneaza bradutul cu nasturi colorati. Vei indragi atat de mult pernuta decorativa incat cu greu te vei mai desparti de ea.

Globuri atipice

globuri-atipice

Iar daca aspectul globurilor pe care le-ai tot folosit in ultimii ani nu mai e pe placul tau, imbraca-le in materiale, in sfoara si chiar in servetele colorate. Vor capata o noua viata si te vei bucura de ele mult mai mult timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun Decoratiuni craciun Decoratiuni brad

Articole recomandate

Citeste si despre